FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS SONUCU SORGULAMA 2023 OSYM.GOV.TR: KPSS lisans sonuçları nasıl öğrenilir?

KPSS lisans sınavı 2023 sonuçları için beklenen son dakika açıklaması ÖSYM tarafından bugün yapıldı. KPSS sonuçları T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilebiliyor. Peki, KPSS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte Sonuc.osym.gov.tr ve KPSS lisans sonuçları sorgulama ekranı...

KPSS SONUCU SORGULAMA 2023 OSYM.GOV.TR: KPSS lisans sonuçları nasıl öğrenilir?

KPSS sınav sonuçları için ÖSYM tarafından yapılacak son dakika açıklaması yapıldı. Sınav sonuçları Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumlarının geride kalmasının ardından merak konusu olmuştu. ÖSYM'den 'sınav sonucu' açıklaması geldi. Peki KPSS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, sonuc.osym.gov.tr ve KPSS lisans sınav sonuçları ekranı...

k1

KPSS 2023 SONUÇLARI AÇIKLANDI

Bilindiği üzere 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu 23 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Eğitim Bilimleri oturumu ise 23 Temmuz Pazar günü yapıldı. KPSS Alan Bilgisi sınavları ise 29-30 Temmuz tarihlerinde tamamlandı. Son olarak KPSS ÖABT oturumu 6 Ağustos Pazar günü gerçekleşti.

ÖSYM tarafından uygulanan KPSS sonuçları bugün (25 Ağustos 2023) adayların erişimine açıldı.

İşte ÖSYM'den yapılan açıklama:

"23 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde uygulanan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup 29 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) İktisat Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 34 numaralı sorunun “E” olarak verilen cevabının “D” olarak değiştirilmesine; 06 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Beden Eğitimi Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 72 numaralı sorunun “E” olarak verilen cevabının “B” olarak değiştirilmesine, Biyoloji Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 14 numaralı sorunun “E” olarak verilen cevabının “A” olarak değiştirilmesine, Türk Dili ve Edebiyatı Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 7 numaralı sorunun iptal edilmesine karar verilerek değerlendirme süreci tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 25 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir."

k2

KPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebiliyor.

KPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler