FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Altına ince ayar"

Bazı kuyumcular, son dönem altın fiyatlarındaki artış nedeniyle talep artmasına rağmen “alana da satana da faydası olmadığı” gerekçesiyle 8 ayar altın satmama kararı aldı.

"Altına ince ayar"

Altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketlilik, vatandaşın yarım ve çeyrek altına olan talebini artırırken, 8 ayar altın da son dönemde özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların ilgisini çekiyor.

Vatandaşların ilgisine rağmen bazı kuyumcular, 8 ayar altını, hediye edilen kişiye de satan kuyumcuya da bir getirisi olmadığı gerekçesiyle satmıyor.

Edirne Kuyumcular Odası Başkanı İsmail Kalkan, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, dernek olarak 8 ayar altın satmama kararı aldıklarını belirterek, kararın kentteki tüm kuyumcular tarafından uygulandığını söyledi.

Başka kentlerde 8 ayar altına talep olduğunu duyduklarını, ancak kendilerinin bu altını müşterilerinin de menfaatini düşünerek satmadıklarını vurgulayan Kalkan, “8 ayar altın, altın niteliği taşımadığı için biz Edirne'de 8 ayar altın satmama kararı aldık. 8 ayar altının ne alana ne takılana bir faydası var” dedi.

Kuyumcu Fethi Tahan da altın fiyatlarının artması nedeniyle vatandaşların bütçesine en uygun altını tercih etmeye başladığını ifade etti.

Tahan, altın fiyatlarının yükselmesiyle satışlarının düştüğünü ancak yine de müşterilerine herhangi bir fayda sağlamayacak 8 ayar altını satmamakta kararlı olduklarını kaydetti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler