FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya vizesiz seyahati askıya aldı

Rusya, Türkiye ile vizesiz seyahat anlaşmasını 1 Ocak'tan itibaren askıya alacak.

Rusya vizesiz seyahati askıya aldı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile Rusya arasında vize serbestisini 1 Ocak'tan itibaren askıya alacağını duyurdu.

Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının Türkiye'ye ait F-16 jetler tarafından düşürülmesi sonrası iki ülke arasındaki siyasi gerilim devam ediyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov başkent Moskova'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'le birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bugün yaptığı açıklamada, "Türkiye ile Rusya arasındaki vize serbestisi anlaşmasını 1 Ocak 2016'dan itibaren askıya alacağız" dedi.

"TARİHİ ANLAŞMA' OLARAK TANIMLANMIŞTI

Rusya ile Türkiye arasında 2010’da imzalanan anlaşmayla karşılıklı olarak vize uygulaması kaldırılmıştı. İki ülke vatandaşları 90 gün içinde 30 günü geçmeyen seyahatlerinde vize almadan giriş yapabiliyordu.

Dönemin Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Türkiye ile Rusya arasında turistik vizenin kaldırılmasını “tarihi bir anlaşma” olarak tanımlamıştı.

Rusya Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov dün yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki turizmin "görünür" şekilde durduğunu söylemişti. Safonov, "Türkiye ile Rusya arasındaki turizm faaliyeti görünür şekilde durdu" demişti.

"YURTDIŞINA GİDEN RUS TURİST YÜZDE 40 DÜŞECEK"

Rusya'nın en büyük turizm ajanslarından biri olan Rostourism de önümüzdeki yıl yurtdışına gidecek Rus turist sayısında yüzde 40 azalma beklediklerini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya ateşle oynamasın

BugünCumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt'ta toplu açılış töreninde konuştu.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının kasıtlı olarak düşürülmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya'ya çok samimi olarak, ateşle oynamamasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Kriz böyle başlamıştı

Suriye sınırında Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bunun Moskova-Ankara ilişkileri için ciddi sonuçları olacağını belirtmiş, Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev de, Türk şirketlerinin Rusya'da pazar kaybedebileceklerini ve bazı ortak projelerin iptal edilebileceğini söylemişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov da Rus vatandaşlarına Türkiye'yi ziyaret etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Rusya'nın Türkiye'ye tur düzenleyen en büyük şirketlerinden Natalie Tours da, Türkiye'ye tur satışlarını geçici olarak durduracağını açıklamıştı.


Rusya: Erdoğan, Putin ile görüşme talep etti

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre; Erdoğan, 30 Kasım'da Paris'te Putin ile görüşme talep etti. Öte yandan, Rusya Erdoğan'ın telefonla görüşme taleplerinin neden reddedildiğini açıkladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler