FİNANS

Şölen'in yeni hedefi İSO'da ilk 100'e girmek

Türkiye’nin önde gelen çikolata üreticilerinden Şölen, yeni hedefine İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) ilk 100 şirketi arasına girmeyi koydu.

Şölen'in yeni hedefi İSO'da ilk 100'e girmek

<span lang="EN-US" style="font-family:"Verdana","sans-serif";
mso-ansi-language:EN-US">Firma’nın CEO’su Elif Çoban geçtiğimiz gün İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi. Şirketlerinin İSO ilk 500’de 49 basamak yükselerek 134. sıraya yerleştiğini anlatan Çoban, yeni hedeflerinin ilk yüze girmek olduğunu kaydetti. 2012 yılını 541 milyon lira ciroyla kapadıklarını paylaşan Çoban, bu rakamı bu yıl 650 milyona çıkardıktan sonra en kısa sürede 1 milyar lirayı yakalamak istediklerini söyledi.

<span lang="EN-US" style="font-family:"Verdana","sans-serif";
mso-ansi-language:EN-US">İSO ilk 500’de 49 basamaklık yükselişle dikkat çeken Şölen Çikolata, hedef büyüttü. 2012’deki 188 milyon dolarlık ihracat rakamını 2013 sonunda 220 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen CEO Elif Çoban “Bulunduğumuz pazarı daha yakından tanımak açısından ihracatımıza önemli katkısı olan yurtdışı ofislerimizi yapılandırmaya devam ediyoruz. Cezayir ofisimizi geçtiğimiz aylarda açtık, birkaç ay içerisinde de Dubai ofisimizi açacağız. Bunun yanı sıra 2013 yılı içerisindeki planlarımızda bir de Romanya ofisini açmak var.'' dedi. Şirketin durumundan ve gelecek hedeflerinden bahseden Çoban’ın verdiği bilgilere göre firma, her yıl çift haneli büyüme rakamları yakaladı. 6.5 milyar liralık çikolata, çikolata kaplamalı ve unlu ürünler sektörü 2012’de yüzde 7 büyürken, Şölen, yüzde 32 büyüme elde etti. Gaziantep’teki 85 bin metrekarelik yeni tesisin yatırımına başlandı ve oldukça yol alındı. 100 milyon lira yatırım hedefiyle başlanan tesisin yatırım tutarı 160 milyon liraya çıkarıldı. Yurtdışında yaklaşık 25 marka ile faaliyet gösteren firma, planları arasına Türkiye için yeni markalar oluşturmayı da aldı.

**<span lang="EN-US" style="font-family:"Verdana","sans-serif";
mso-ansi-language:EN-US">Geleneksel Türk lokumunu fabrikasyonla dünyaya açacak

**

<span lang="EN-US" style="font-family:"Verdana","sans-serif";
mso-ansi-language:EN-US">200’ün üzerinde ürün çeşidi ile faaliyet gösteren Şölen Çikolata, lokum kategorisinde de üretim yapacak. Bayramda satışa çıkması planlanan lokum ile firma, yeni bir kategoriye girecek. İlk defa kaplamalı olarak üretilecek olan endüstriyel lokumlar, ‘Lokkum’ markası altında çıkacak. Kültürümüzün önemli bir ürünü olan lokum, önce ülkemizde sonra da dünyadaki çok sayıdaki ülkede tüketicilere ulaşacak. Lokumlar, Antep fıstığının yanı sıra frambuaz, portakal çiçeği ve güllü karışık meyveli şeklinde de üretilecek.

**<span lang="EN-US" style="font-family:"Verdana","sans-serif";
mso-ansi-language:EN-US">Bayram <span lang="EN-US" style="font-family:"Verdana","sans-serif";
mso-ansi-language:EN-US">döneminde 4 bin 500 kişiye geçici iş sağlayacak

**

<span lang="EN-US" style="font-family:"Verdana","sans-serif";
mso-ansi-language:EN-US">Bayram döneminde artan satışlarla birlikte Şölen’in ikramlık çikolata kategorisinde pazar payının yüzde 30’a yükselerek liderliğini pekiştirdiğinin altını çizen Çoban, “Hediyelik çikolatada yüzde 16’lık pay ile pazar ikincisi konumundayız. 3 yıl önce girdiğimiz ikramlık şeker kategorisinde ise yüzde 8’lik pazar payı ile 3. sıradayız. İkramlık ve hediyelik çikolata toplamına baktığımız zaman bu kategorideki satışın yüzde 77’sinin bayram döneminde gerçekleştiğini görüyoruz. Bayram dönemlerinde tüketicilerimize ulaşmak için özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Örneğin önümüzdeki bayram döneminde satış noktalarında 4500 kişilik ek istihdam yaratıyoruz'' dedi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler