FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Dolar kuru düştü! Gübre fiyatlarına yüzde 20 indirim geldi

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni ekonomi modeli konusundaki açıklamalarından önce 18 TL bandına çıkan dolar daha sonra 13 TL'ye kadar düşmüştü. Serbest piyasada dolar fiyatı dün 11 TL'ye kadar inmişti. İstanbul Gübre Sanayii AŞ. (İGSAŞ) dövizdeki düşüşün ardından gübre fiyatlarında 20 indirim yaptığını açıkladı.

Son dakika: Dolar kuru düştü! Gübre fiyatlarına yüzde 20 indirim geldi

Yıldızlar Yatırım Holding çatısı altında faaliyet gösteren İstanbul Gübre Sanayii AŞ. (İGSAŞ) dövizdeki düşüşün ardından gübre fiyatlarında indirim yaptığını açıkladı. Kompoze gübre ürünlerinde indirim yaklaşık yüzde 16,5 olurken, ürede ise yaklaşık yüzde 20 oranında indirim yapıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamadan sonra döviz kurlarında önemli düşüşler yaşandı. Dolardaki düşüş yüzde 20’lerin üzerine çıktı. Türk lirasının döviz cinsleri karşısında değerlenmesinin ardından İGSAŞ, çiftçilerin en önemli girdi kalemi olan gübre fiyatlarında indirime gitti.

"KURLA MÜDADELEYE TAM DESTEK VERİYORUZ"

Kompoze gübre ürünlerinde indirim yaklaşık yüzde 16,5 olurken, ürede yaklaşık yüzde 20 oranında indirim yapıldığı belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada, “İGSAŞ olarak Türk çiftçisinin yanında durmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlayan kurla mücadeleye tam destek veriyoruz” ifadelerine yer verildi.(İHA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler