FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Bilgin'den son dakika EYT ve sözleşmeli personel açıklaması! 'Çalışmalar tamamlandı'

Son dakika… Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için kritik viraja girildi. Milyonlarca kişi, “EYT ne zaman çıkacak?”, “EYT’de masadaki formüller neler?” gibi soruların cevabına yanıt ararken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den flaş bir açıklama geldi. Bilgin, “Aralıkta basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra Meclis'e intikal ettiririz” dedi.

Bakan Bilgin'den son dakika EYT ve sözleşmeli personel açıklaması! 'Çalışmalar tamamlandı'

Son dakika haberi... EYT bekleyen milyonlarca kişi için çalışmalar tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Aralık ayını işaret ederek flaş bir açıklamada bulundu. Vatandaşlar 'EYT çıkacak mı, ne zaman' sorusuna yanıt ararken, Bakan Bilgin Aralık ayını işaret ederek EYT'de son dakika haberinin detaylarını duyurdu. Ayrıca kamuda kadro bekleyen sözleşmeli personel için beklenen açıklamayı yaptı. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren haberin detayları...

SON DAKİKA: EYT ÇALIŞMALARI TAMAM

Milyonlarca kişi yetkililerden gelecek açıklamalara odaklanırken Bakan Bilgin, 516 bin sözleşmeli personelin mevcut olduğunu kadro konusunda çalışmanın Cumhurbaşkanına sunulma aşamasında olunduğunu, ayrıca EYT konusunun da neredeyse tamamlandığını söyledi.

5e14151abf214427d88ad80a

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bilgin şunları söyledi:

"Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz."

"TAŞERON İŞÇİYE KADRODA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI"

Taşeron işçilerle ilgili bir soru üzerine Bilgin, kamuya kadrolu geçişlerle ilgili zamanın henüz belli olmadığını ancak çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Bakanlık olarak şu anda üzerinde çalıştıkları konuları aktaran Bilgin, "Sözleşmeli personel meselesi var. Bunlar 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması meselesidir. Onun çalışması bitti, zaman meselesi var." dedi.

Bilgin, çalışmanın son halinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulup sunulmadığına ilişkin ise, "Sayın Cumhurbaşkanımız uygun olduğu zaman sunacağız. Bugün gündemde yoktu" dedi.

"ÇALIŞMALAR ARALIK AYINDA AÇIKLANACAK"

Bilgin, bakanlığın gündeminde olan sözleşmeli personel, geçici işçiler, taşeron işçiler ve EYT konularındaki çalışmaların aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyuna açıklanacağını ve Meclis takvimine alınacağını belirtti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler