FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son Dakika: Finansal İstikrar Komitesi'nin 5. toplantısıyla ilgili açıklama! "Gerekli görülen adımlar..."

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal İstikrar Komitesi'nin 5. toplantısına ilişkin bir açıklama yayınladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada "Önümüzdeki süreçte, Komitemiz, eş güdüm ve iş birliği içerisinde gerekli görülen adımları kararlılıkla atmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Finansal İstikrar Komitesi'nin 5. toplantısıyla ilgili açıklama! "Gerekli görülen adımlar..."

Son dakika haberi: Finansal İstikrar Komitesi'nin 5. toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı toplantıya ilişkin detayları açıkladı. Bankacılık ve sigortacılık sektörlerindeki son dönem gelişmelerin mercek altına alındığı toplantı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati açıklamasında "Finansal İstikrar Komitesi 5. Toplantısı'nı gerçekleştirdik. Ekonomik gelişmelerin, ülkemiz finansal sistemine olan etkilerini, bankacılık ve sigortacılık sektörlerindeki son dönem gelişmeler ile makro ihtiyati politika tedbirlerinin kredi piyasasına olan etkilerini kapsamlı bir şekilde ele aldık. Önümüzdeki süreçte, Komitemiz, eş güdüm ve iş birliği içerisinde gerekli görülen adımları kararlılıkla atmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

FYh4oCBWIAAe43Q

Bakanlıktan toplantıya ilişkin yapılan açıklama ise şu şekilde;

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, Finansal İstikrar Komitesinin 5'inci toplantısının, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında bugün gerçekleştirildiği bildirildi.

Toplantıda, küresel ekonomik gelişmelerin, ülkenin finansal sistemine olan etkilerinin değerlendirildiği aktarılan açıklamada, "Küresel enflasyondaki ve emtia fiyatlarındaki seyrin önümüzdeki dönemde makro ekonomik göstergelere olası yansımaları, küresel finansal koşullardaki sıkılaşmanın gelişmekte olan ülkelere etkileri, detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Bankacılık ve sigortacılık sektörlerindeki son dönem gelişmeler mercek altına alınmıştır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Türk bankacılık sektörünün temel göstergelerindeki güçlü duruşunun devam ettiği vurgulanarak, sigortacılık sektörü ve sermaye piyasalarının ekonomiye olan katkılarının sürdüğü belirtildi.

Toplantıda, makro ihtiyati politika tedbirlerinin özellikle kredi piyasasına olan etkilerinin analiz edildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Finansmana erişim imkanlarına etkileri değerlendirilmiştir. Komite, önümüzdeki dönemde daha önce belirlenen politika çerçevesinde gerekli adımların atılmasında üyelerinin arasındaki eş güdüm ve iş birliğini sağlamaya devam edecektir."

FYh6ZrcXEAAWHIR


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler