FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son Dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan asgari ücret açıklaması! Ne kadar vergiden vazgeçildi?

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan asgari ücret artışı ile ilgili bir açıklama geldi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Temmuz ayından itibaren asgari ücretin net 5.500 TL’ye çıkarılmasıyla birlikte çalışanlarımıza sağladığımız vergi istisnalarında 32,8 milyar TL’lik bir artış gerçekleşerek toplam maliyeti 90,6 milyar TL’ye yükselmiştir." denildi.

Son Dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan asgari ücret açıklaması! Ne kadar vergiden vazgeçildi?

Son dakika haberine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı, asgari ücret artışı ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Dün olduğu gibi bugün de ekonomimizdeki büyümenin sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı olmasını; tabana ve tüm vatandaşlarımıza yayılmasını önemsiyor, tüm adımlarımızı bu doğrultuda atıyoruz.

Devletimiz, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden güçlü ekonomisiyle tüm bu maliyetleri rahatlıkla karşılayabilecek bir konumdadır.

2022 yılı başında tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kısmından gelir vergisiyle damga vergisini kaldırmıştık. Bu düzenlemeyle devletimiz 49,1 milyar TL gelir vergisi, 8,7 milyar TL damga vergisi olmak üzere toplamda 57,8 milyar TL vergiden feragat etmiştir.

Temmuz ayından itibaren asgari ücretin net 5.500 TL’ye çıkarılmasıyla birlikte çalışanlarımıza sağladığımız bu vergi istisnalarında da 32,8 milyar TL’lik bir artış gerçekleşerek toplam maliyeti 90,6 milyar TL’ye yükselmiştir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler