FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! İstanbul'da kritik ekonomi toplantısı

Bankalar Birliği ev sahipliğinde ekonomi zirvesi gerçekleştirildi. Toplantıda Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile önde gelen bankaların genel müdürleri, ekonomideki gelişmeleri ve piyasalara yansımasını değerlendirildi. Katılımcılar toplantının bitmesinin ardından araçlarına binerek ayrıldı.

Son dakika! İstanbul'da kritik ekonomi toplantısı

Bankalar Birliği ev sahipliğindeki toplantıda Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile önde gelen bankaların genel müdürleri, ekonomideki gelişmeleri ve piyasalara yansımasını değerlendirdi.

Türkiye Bankalar Birliği'nin Etiler'deki merkezinde saat 19.00'da başlayan toplantıya Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile önde gelen bankalardan yetkililer katıldı.

3 saat süren toplantıda; pandemi döneminde ekonomi yönetiminin aldığı önlemler ile paralelinde yapılan uygulamaların ele alındığı ve bu durumun piyasalara etkileri hususunda görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, pandemi sürecinde alınan önlemlerle çeşitli kesimlere sağlanan kaynağın geri çekilmesi sürecinde enflasyonist baskı azalacak. Fonlama maliyetleri artacak. Kredi maliyetlerinin artacağı bu süreçte mevduat faizlerinde de artış olacak. Ekonomi yönetimi ve bankacılar, toplantıda, bu süreçlerin piyasalara etkilerini değerlendirdi.

Katılımcılar toplantının bitmesinin ardından araçlarına binerek ayrıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler