FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika asgari ücret haberleri: Kritik toplantı öncesi Bakan Bilgin'den asgari ücret sözleri: Çalışanların daha fazla beklentisi var!

Son dakika asgari ücret haberleri: Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısı öncesi Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den yeni açıklama geldi. Bakan Bilgin, "Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği sınırdaki beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz" dedi.

Son dakika asgari ücret haberleri: Kritik toplantı öncesi Bakan Bilgin'den asgari ücret sözleri: Çalışanların daha fazla beklentisi var!

Son dakika... Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın üçüncü kez bir araya gelecek. Toplantı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den yeni yılda geçerli olacak asgari ücrete ilişkin son dakika açıklaması geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yarın yapılacak üçüncü toplantısına ilişkin, uzlaşmaya varılacağını dile getirdiğini hatırlattı.

"Yarın asgari ücret toplantısı var. Toplantıdan sonra uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim" diyen Bakan Bilgin, "Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

"ÇALIŞANLARIN DAHA FAZLA BEKLENTİLERİ VAR"

Bilgin sözlerine şunları ekledi:

"Yanında eleman çalıştıran esnafa da sordum, doğrudan doğruya çalışan çocuklara da sordum. Tabii çalışanların daha fazla beklentileri var. Esnaf da 'Ödeyebileceğimiz bir şey yapın, iş yerimiz açık kalsın' diyor. Biz burada enflasyonist ortamda Türkiye'nin çalışanlarının rahat edebileceği rahat nefes alabileceği, enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyorum."

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Bayburt'a gelen Bilgin, Cumhuriyet Caddesi'nde esnafı ziyaret etti, çalışanlara asgari ücret konusundaki beklentilerini sordu, sorun ve taleplerini dinledi.

Bilgin, bir gazetecinin yeni asgari ücretle ilgili sorusunu, "Yarın Asgari Ücret Komisyonu Toplantısı var. Toplantıdan sonra bir uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz." diye yanıtladı.

AA-20221219-29783462-29783457-CALISMA_VE_SOSYAL_GUVENLIK_BAKANI_BILGIN_BAYBURTTA

"Esnafın yaklaşımı nasıl?" sorusu üzerine Bakan Bilgin, "Yanında eleman çalıştıran esnaflara da sordum, doğrudan doğruya çalışan gençlere de sordum. Tabii ki çalışanların daha fazla beklentileri var, esnaf da 'ödeyebileceğimiz bir şey yapın ki biz de ödeyebilelim, iş yerimiz açık kalsın' diyorlar. Daha çok tabii biz burada, bugünkü enflasyonist ortamda Türkiye'nin çalışanlarının rahat edebileceği, rahat nefes alabileceği, enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

AA-20221219-29783462-29783458-CALISMA_VE_SOSYAL_GUVENLIK_BAKANI_BILGIN_BAYBURTTA

Bayburt Valiliği önünde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Bilgin, Bayburtlu hemşehrileriyle yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bizim Bayburt, Gümüşhane ayrımımız yok. Biz bu topraklarda aynı kültürle, aynı duygularla, aynı tarihle, aynı bilinçle, aynı inançla yoğrulmuş insanlarız. Bu toprakların en fazla ihtiyaç duyduğu şey hizmettir, buralara yapılacak yatırımlardır. En uzaktaki dağ köyünden, en yakındaki merkeze kadar şehrimizin her köşesine çok şükür yapılmayan, götürülmeyen hizmet neredeyse kalmadı, kalanları da tamamlayacağız inşallah. Bizim gönlümüzde Bayburt çok büyüktür. Gönlümüzde, düşüncemizde ve planlarımızda Bayburt'a, bölgemize yapılacak hizmetlerin de hududu yoktur. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde daha büyük hizmetlerin açılışını da birlikte yapmayı Allah nasip edecek inşallah."

Express


En Çok Aranan Haberler