FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika... Sigaraya zam mı geldi? Güncel 3 Ocak sigara fiyatları ne kadar oldu?

Sigara fiyatlarıyla ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor. Özellikle bugün sigara zammı konusunda farklı bilgiler var. NTV'nin duyurduğu habere göre sigara fiyatlarına yeniden zam geldi. Buna göre sigara ve alkol ürünlerine yüzde 47'lik zam geldi. Gelen bu zammın ardından sigara fiyatları ne kadar olacak? İşte 3 Ocak sigara fiyatları ve son dakika haberinin detayları...

Son dakika... Sigaraya zam mı geldi? Güncel 3 Ocak sigara fiyatları ne kadar oldu?

Yıllık enflasyon 2021’de yüzde 36’yı aşarken, alkollü içecekler ve tütünün TÜFE'ye katkısı yüzde 0,98 oldu. TÜİK'in 2021 yılı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte, sigara ve alkol grubundan alınan özel tüketim vergisindeki artış oranı da belli oldu.
Buna göre sigara ve alkol grubundan alınan özel tüketim vergisine (ÖTV) yüzde 47,4 oranında zam yapılacağı öğrenildi.

Her 6 ayda yıllık üretici enflasyonu oranında artırılan ÖTV, temmuz ayında uygulanmamış, oluşan yüzde 22,04’lük zam enflasyonla mücadele gerekçesiyle rafa kaldırılmıştı.

BİR PAKETTEN ALINAN VERGİ 14 LİRAYA ÇIKTI

cats

Sigarada ÖTV, asgari maktu vergi ve maktu vergi olarak hesaplanıyor. 1 adet (dal) sigarada 0.4883 lira olan asgari maktu vergi 0,7197 liraya çıkarken, maktu vergi de 0,4851 liradan 0,7150 liraya yükseldi. Böylece bir paket sigaradan alınan vergi 9,766 liradan 14,3940 liraya çıkmış oldu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler