FİNANS

Sultan Abdülhamid'in torunları miras davasını kazandı! Galatasaray Adası, Dolmabahçe ve Kabataş Meydanı...

Sultan Abdülhamid'in torunları 15 yıldır devam eden miras davasını kazandı. İstanbul 12. Sulh Hukuk Mahkemesi 71 kişinin Sultan Abdülhamid'in mirasçısı olduğuna karar verdi. Ancak mahkeme gayrimenkullerin mirasçılara devrine hükmetmedi. Gayrimenkuller arasında Galatasaray Adası ve Veliefendi Çayırı gibi bölgeler de var. İşte tüm detaylar!

Sultan Abdülhamid'in torunları miras davasını kazandı! Galatasaray Adası, Dolmabahçe ve Kabataş Meydanı...

Galatasaray Adası ve Veliefendi Çayırı'nda hak talep eden Sultan Abdülhamid'in torunları veraset ilamı davası açtı. İstanbul 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, 15 yıllık hukuki sürecin ardından 71 kişinin Sultan Abdülhamid'in mirasçısı olduğuna karar verirken, gayrimenkullerin mirasçılara devrine hükmetmedi.

Screenshot_2

GALATASARAY ADASI, DOLMABAHÇE VE KABATAŞ MEYDANI...

Mirasçıların hak talep ettiği taşınmazlar arasında Galatasaray Adası, Dolmabahçe'de 30 dönüm bostan, Galata'da değirmen arsası, Kabataş Meydanı'ndan oluşan bir liste olduğu belirtiliyor.

Ancak mirasçıların karşısında bir engel daha var. 1924 yılında çıkarılan, Hilafetin Kaldırılmasına ve Osmanlı Hanedanı’nın Türkiye Dışına Çıkarılmasına Dair Yasa, padişah mallarıyla ilgili talepte bulunulmasına engel teşkil ediyor. Karar veraset ilamını onasa da herhangi bir devir işlemi ile ilgili yetki içermiyor. Mirasçıların farklı hukuki yollara başvurmasının mümkün olduğu belirtiliyor.

sşdkf

"PADİŞAHIN MALLARI MİLLETE GEÇİYOR"

NTV'ye katılan miras hukukçusu Avukat Dilek Yüksel, konuyla ilgili "Veraset ilamı davaları tespit davalarıdır. Eda davaları değildir. Yani taraflar arasındaki başka bir itilaf hakkında karar veremez" dedi.

Mahkemenin yalnızca Sultan Abdülhamid'in mirasçılarını tespit edebileceğini ifade eden Yüksel, "Mahkeme Abdülhamid'ten kalan gayrimenkullerle ilgili miras konusu mallarla ilgili herhangi bir karar veremez." diye konuştu.

Hilafetin Kaldırılmasına ve Osmanlı Hanedanı’nın Türkiye Dışına Çıkarılmasına Dair Yasayı anımsatan Yüksel, "Bu yasaya göre Osmanlı padişahının malları millete geçiyor. Yani Abdülhamid'in torunları bu yasaya göre hak talep edemez." diye konuştu.

Kaynak: NTV

Hissenet
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Okuyucu Yorumları 106 yorum
gidin sığındığınız ingilizlerden talep edin yetmedimi ülkeyi sömürdüğünüz sizin yapamadıklarınızı torunlarınızın torunu yapıyor aç gözlüler
Bunlar hangi yüzle miras talep ediyor. Dışarı kaçırılanlar bittimi. Tabii hazıra dağ dayanmaz.
@ermanarman ingilizleri arkasına alıp abdülhamit lere cephe alanlar ittihatçileri tarih yazdı ama kimsemin işine gelmiyo. i
@ermanarman Yalan dolan iftira, sahte tarih sahte kahtamanlar….
@ermanarman yobaz siyeceğim kızacaksın kim ingiltereye sığımış bir araştır bakalım birde kim ingilizden medet ummuş ve hatta umuyor onuda iyi araştır bir bitmedi osmnılı ve islam düşmanlığınız tarihini bilmeyen okumayan araştırmayan kitle için 1923 den önceki herkes hayin öylemi hadi ordan
@ermanarman İngilizler derken.... Kıbrıs adasının tarihini sağlam bir kaynaktan öğrenmenizi öneririm.
@hjs4sysay0 o yüzden mi kaçmak için uğraştı mısıra bıraktılar 😀
@ermanarman tamam
Ülkeden kovulmuş adamlar miras pesinde
kovlmadı kaçtı
Hani İngiliz gemisine binip kaçmışlardı bu nasıl çelişki???
sendeki kafaya düşünceye
kovulmamıs kacmislar
@ismail_1970_slglc tamam
Galatasaray adası o halde Galatasaray A.Ş. den alınıp devlete tahisis edilmelidir. GS adası şahşi durumda şuanda.
bir tek GS bin adası mi takıldı aklına
Sen o süper aklını Feneri beş paralık eden Ali Koç'la ne yapacağına karar vermek için kullan
GALATASARAY ADASI PARASI ÖDENEREK SATIN ALINMIŞTIR.1872'de Sultan Abdülaziz tarafından Sarkis Balyan'a hediye edilen ada, bir dönem Sarkis Bey Adacığı olarak anıldı. Osmanlı döneminde, ünlü ressam Ayvazovski'nin kaldığı[3] bu ada, 1914'lerden itibaren kömür deposu haline getirildi. Bir süre sonra şehir hatları vapurlarına yakıt sağlayan bir yer oldu. O dönemde turistik bir tesis olarak halka açılması planlanan Kuruçeşme Adası,[4] 1957'de Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sadık Giz'in girişimleriyle 150 bin TL karşılığında satın alındı ve Galatasaray üyelerinin hizmetine sunuldu.
Evet Galatasaray adası şahsidir. Kulübün parasını ödeyip saldığı bir mülktür. 1957 senesinde Başkan Sadık Giz tarafından 150 bin TL Ödenecek kulübe kazandırılmıştır.
@ali_1930_ukhkc bu karardan bunumu cikardiniz ne bu futbol dusmaligi kardesim
Galatasaray bu adayı kendi parasıyla satın aldı a Z araştırınca yazin
Herhalde okumadan ve GS olmadığından kendine göre yorumlamışsın.Bir kere daha oku,adı geçen mal varlığı Millete geçmiş.
@ali_1930_ukhkc boş işler peşinde koşmayın
@ali_1930_ukhkc he hee
Bir de okuduğunu anlaşan.

En Çok Aranan Haberler