FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Tansiyon' altını zirveye taşıdı

Rusya ile Ukrayna arasında yükselen tansiyonun güvenli liman varlıklarına yönelik talebi artırmasıyla uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı üç haftanın en yükseği olan 1.315 dolara kadar çıktı.

'Tansiyon' altını zirveye taşıdı

Geçen hafta cuma günü ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin çok üzerinde gelmesinin ardından 1.274 dolar seviyesine kadar gerileyen altının ons fiyatı, Rusya-Ukrayna arasında yükselen tansiyonun etkisiyle yükselişe geçerek haftayı 1.300 dolar sınırında tamamlamıştı. Altının ons fiyatı dün ise 1.315 dolar seviyesine kadar çıkarak son üç haftanın en yüksek seviyesini gördü. Altın ons fiyatı en son 15 Nisan’da 1.328 dolar seviyesine yükselmişti.

Analistler, altının ons fiyatında 1.305 dolar seviyesinin destek konumuna gelebileceğini, 1.320 dolar seviyesinin ise güçlü direnç olarak dikkati çektiğini kaydediyor. Ukrayna’dan gelecek olumlu haber akışı durumunda altının yönünü tekrar aşağı çevireceğini ifade eden analistler, yeniden 1.357 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirtiyor. Noor Capital Market Uluslararası Piyasalar Uzmanı Ahmet Uluhan, piyasaların son dönemde iyi gelen ABD verileri ile Ukrayna özelindeki jeopolitik gelişmeler arasında adeta sıkıştığını vurguladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler