FİNANS

Taşeron işçilere kadro müjdesi

Başbakan Davutoğlu, kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verileceğini açıkladı.

Taşeron işçilere kadro müjdesi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, taşeron işçilerin merakla beklediği haberi verdi.

Kamuda çalışan tüm taşeronlara kadro müjdeleyen Davutoğlu, "Taşeron işçilerimizle kardeşlerimizle ilgili bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Seçim vaatlerimizde asıl işlerde çalışanları kamuya alacağımızı söylemiştik. Çalışmalar asli asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz, hayırlısı olsun. Vaatlerimiz arasında olmamasına rağmen adalet ve eşitlik gereği bir karar daha aldık. Yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimiz için de hükümet olarak kamuya almaya kararlaştırdık. Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun dışarıda kalan hiçbir taşeron işçi kalmayacak inşallah" dedi.

Hükümetin reform ve vaatlerine ilişkin de açıklama yapan, Davutoğlu, "Reformların yüzde 65'ini, vaatlerin de yüzde 100'ünü gerçekleştirimiş bulunuyoruz. Buna kimse inanmıyordu. Onlar teröre destek verirken, AK Parti iş yapıyordu. Söz verdiğimiz her icraatı 3 ay içinde hayata geçirmiş bulunuyoruz. Meclis tatile girmiş olmasaydı reformların da tamamını gerçekleştirmiş olacaktık" dedi.

-Taşeron düzenlemesinde asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapılmayacak.

-Sözkonusu düzenlemeden yaklaşık 700 bin çalışanın yararlanacağı belirtildi.

-Kadroya alınan tüm işçilerin, diğer işçilere tanınan tüm özlük haklardan yararlanacağı ifade edildi.

700 BİN İŞÇİYİ İLGİLENDİREN KARAR

Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt, "Aslında beklenen 150 -200 bin işçiyi ilgilendiren bir açıklama bekliyorduk ama Başbakan daha geniş kapsamlı bir açıklama yaptı. Bundan sonra nasıl kadroya alınacaklar, nasıl bordrolama işlemi yapılacak, bunların hepsi bir süreç, hepsini takip edeceğiz. Bütün bunlar yasal düzenlemelerle belirlenecek. 700 bin kişiyi yakından ilgilendiriyor yaklaşık" yorumunu yaptı.

SOSYAL MEDYADA TAŞREON KADROSUYLA İLGİLİ YAPILAN YORUMLAR

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler