FİNANS

Tekstil devinin hazin sonu

Tekstil sektöründeki geçmişi 1930'lara dayanan Kula Mensucat fabrikasının bir süreden beri kapalı olan fabrikası icradan satışa çıkarıldı.

Tekstil devinin hazin sonu

33 dönüm üzerine kurulu fabrikanın değeri 57 milyon 150 bin lira olarak belirlendi.

Kula Mensucat fabrikasının icradan satışını İzmir 5. İcra Müdürlüğü yapıyor. Fabika binası İzmir Bayraklı'da bulunuyor. Çok sayıda alacaklısı bulunan fabrikanın en büyük alacaklılarından biri bir kamu bankası...

İcraburada.com. isimli icra-ihale sitesinde yer alan şartnamaye göre fabrikanın değeri 57 milyon 150 bin TL olarak belirlendi. İlk icradan satış ihalesi 22 Ekim'de yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması durumunda fabrika belirlenen değerinin yüzde 40'ı fiyata 1 Kasım günü yeniden ihale edilecek.

İSO'NUN DEVLERİ ARASINDAYDI

Kula Mensucat'ın tekstil sektöründen çekilmesi ise 2000'li yılların ortasına denk geliyor. İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl açıkladığı büyük sanayi kuruluşları listesine 21 kez giren Kula Mensucat söz konusu listeye en son 2001 yılında 319'uncu sıradan girdi. Şirketin temeli ise 1930'lu yıllara dayanıyor. Manisa Kulalı Sait Çolak, aile mesleği olan halı ticaretinden sonra 1934'te Kula Mensucat ismi ile dokuma sanayinde faaliyet gösterir. Kula'da kurulan fabrika 1951'de İzmir'e taşınır.

AİLE İÇİ ANLAŞMAZLIK SONU OLDU

Ancak Sait Çolak'ın vefatı sonrası çocukları arasındaki anlaşmazlık Kula Mensucat için de sonun başlangıcı olur. Yaşanan anlaşmazlıkların derinleşmesiyle de şirketler zor duruma düşer. Sonunda da 1986'de iflas masasında şirketlerin satışı gerçekleşti. Kula Mensucat'ı da, Antalyalı Eğilik Ailesi satın aldı. Kula Mensucat'ı bir kaç yıl içinde yeniden ayağa kaldıran Erol Eyilik'in işleri de 2000'li yılların başında bozuldu. Bir süre sonra üretimden düşen fabrika 2005 yılında icradan satışa konuldu.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler