FİNANS

Kapat

Türk kahvesine savaş açtılar!

İsrail ile Türkiye arasında yaşanan Gazze gerginliği sonrası ülkede Türk kahvesi satan "Strauss" şirketine tepki yağıyor.

Türk kahvesine savaş açtılar!

Channel 2 News haber kanalı, bazı İsraillilerin, gıda devi Strauss’un ‘Elite Türk Kahvesi’ adlı ürününe karşı sosyal medyada savaş açtığını bildirdi. Şirketin Facebook sayfasına yazılan yorumlarda, “Bugünlerde Türkiye ile bağlantılı her şeyden iğreniyorum”, “Bu kahvedeki Türklük nedir? Kahve çekirdekleri Türkiye’den değil. Kahve de İsrail de üretiliyor” gibi ifadeler yer aldı.

1963’TEN BERİ ÜRETİLİYOR
Söz konusu yorumların binlerce kişi tarafından beğenildiği görüldü. Kullanıcılar kahvenin isminin değiştirilmesi talebinde bulunurken; bir İsrailli, “Kahvenin ismi, ‘Siyah/İsrailli/Lezzetli/Harika’ olarak değiştirilebilir. Yeter ki Türk olmasın” diye yazdı. Bir diğeri ise, “Bu kahvenin ismi insanların duygularını incitiyor. Ürünü boykot etmeliyiz” diye yazdı.

Firmanın tepkilere cevabı gecikmedi. Şirket, kahve çekirdeklerinin Türkiye’den değil Etiyopya, Kolombiya ve Vietnam’dan geldiğini ancak öğütülme şeklinin ‘Türk’ olduğunu belirtti. "Elite Türk Kahvesi", 1963’ten bu yana Tel Aviv yakınlarındaki Lod kentindeki aynı fabrikada üretiliyor.

Mavi Marmara baskınının ardından Türkiye ile İsrail arasında yaşanan diplomatik kriz sırasında da bazı kafeler Türk kahvesi satmama kararı almıştı.

MyMani

Öne Çıkan İhtiyaç Kredileri

Tümü

0% Faizli Fırsat!

GARANTİ BBVA - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

DENİZBANK - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

Avantajlı Fırsat

AKBANK %0,99 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0,99

Vade

12 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

İŞ BANKASI - %0 FAİZLİ 55.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

55.000 TL

Detayları gör
YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

Kapat