FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'deki en zengin isim Murat Ülker kimdir?

Türkiye'nin en zenginleri listesi açıklandı. Listeye göre Türkiye'nin en zengini Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker oldu. Ülker'in ardından Hüsnü Özyeğin ise 2. sırada yer aldı.

Türkiye'deki en zengin isim Murat Ülker kimdir?

Forbes’in yaptığı Türkiye’nin en zengin kişisi listesinde en tepede Murat Ülker yer aldı. Murat Ülker kimdir? Forbes rakamlarına göre Türkiye’nin en zengin kişisi olan Murat Ülker’in hayat hikayesi birçok başarıyla dolu. Forbes’in En Zengin 100 Türk listesinin başında yer alan Murat Ülker’in 2.9 milyar dolar serveti bulunuyor. Murat Ülker’in serveti geçen seneye göre azalmasına rağmen listenin yine en tepesinde yer aldı. Türkiye’nin en zenginleri listesinin ikinci sırasında Hüsnü Özyeğin, üçüncü sırasında ise Ferit Şahenk bulunuyor.

Peki Türkiye’nin en zengini Murat Ülker kimdir? İşte Murat Ülker’in merak edilen hayat hikayesi...

MURAT ÜLKER KİMDİR?

1959 yılında İstanbul’da doğan Murat Ülker, Kırım asıllı bir aileden geliyor. Murat Ülker’in babası Sabri Ülker Kırım’da doğarken, Sovyetler Birliği döneminde Müslümanlara yapılan baskı nedeniyle İstanbul’a göç etti. 1940’lı yıllarda İstanbul’da şekerleme işine giren Sabri Ülker, kardeşiyle birlikte ürettikleri bisküviye Ülker adını verdiler. Ardından 1959 yılında Murat Ülker dünyaya geldi.

Lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamlayan Murat Ülker, Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun oldu. yurtdışında AIB ve ZDS gibi okullarda eğitim gördü. Amerika Birleşik Devletleri’nde Continental Baking şirketinde staj yaptı.

Yıldız Holding’te görevine 1984 yılında başlayan Murat Ülker, ilerleyen yıllarda görevinde hızla yükseldi ve Genel Müdür oldu. 2000 yılında Yıldız Holding İcra Kurulu Başkanlığını üstlenen Murat Ülker, 2008 yılından itibaren Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam ediyor.

Express


En Çok Aranan Haberler