FİNANS

Ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir? İşte öğrencilere ulaşım desteği ücretinin miktarı!

Ulaşım desteği başvuruları gerçekleşen son Kabine Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası üniversite öğrencilerinin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, 'Ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği vereceğiz.' ifadelerini kullanmıştı. Peki, ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır? Ulaşım desteği ne kadar, kaç TL?

Ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir? İşte öğrencilere ulaşım desteği ücretinin miktarı!

Ulaşım desteği başvurular ile ilgili detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısının ardından canlı yayında açıkladığı desteğin ayrıntılarını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu. Bakan Yanık açıklamasında, 'Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak.' ifadelerini kullandı ve her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin TL ödeme yapılacağını aktardı. Konuya ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular öğrencinin ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılacak. Başvuruyu öğrencilerin ailesi de yapabilecek. Başvurular vakıflar tarafından değerlendirilecek. Toplamda 150 bin öğrenciye ulaşım desteğinden yararlanacak.

ULAŞIM DESTEĞİ NE KADAR?

Öğrenci ulaşım desteği ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklama yapıldı. Bakan Yanık NTV canlı yayınında konunun detaylarını paylaştı.

ulaşım-desteği

Bakan Yanık açıklamasında, ‘Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız. Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla öğrencilerimizin IBAN'larına yatırılacak.’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Öğrenci ulaşım desteği ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklamada bulunuldu. Erdoğan, üniversite öğrencilerine ulaşım desteği verileceğini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği vereceğiz. Yılda iki defa verilecek bu destek sayesinde ailelerin yanına gidip gelebilmelerini temin edeceğiz”

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler