FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ve milyonların beklediği hafta geldi! Emekli zammı çalışması Erdoğan’a sunuluyor: Masada 3 formül var

Seyyanen zam, oransal artış, Cumhuriyet ikramiyesi derken emekli zammı için takvim belli oldu. İki bakanlığın üzerinde detaylı bir şekilde çalıştığı emekliye zam düzenlemesinde sona gelinirken, gelecek hafta yapılacak son toplantıda ayrıntılar tamamen netleşecek. Emekli maaşı zammı için 3 formülün konuşulduğu düzenleme son şeklini almasının ardından önce Erdoğan’a, Ekim ayında ise Meclis’e gidecek. Peki en düşük emekli maaşı ne olacak? İşte detaylar…

Milyonlarca emeklinin maaşlarında yapılacak ek iyileştirme için sona yaklaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yaklaşık 17 milyon emekli için çalışmalarda üç ayrı formül ortaya çıktı. Zam çalışması ile ilgili takvim de belli oldu. Çalışma ile Hazine ve Maliye bakanlığı bürokratların hazırlığını yaptığı çalışmalar için üçlü bir zirve yapılacak.

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya gelecek. Önümüzdeki hafta yapılması beklenen toplantıda son şekli verilecek çalışma, Erdoğan'a sunulduktan sonra Meclis aşamasına geçilecek.


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler