FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI nasıl olacak, kimleri kapsıyor? Vergi borcu yapılandırma 2023 başladı mı?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketinin ayrıntıları bugün Kabine Toplantısı'nın ardından belli oldu. Vergi borcu olan vatandaşların heyecanla beklediği yapılandırma paketinde vergi, prim ve cezadan, öğrenim kredilerine kadar tüm borç konuları yer alıyor. Peki, Vergi borcu yapılandırma 2023 başladı mı? VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI nasıl olacak, kimleri kapsıyor? İşte tüm ayrıntılar....

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI nasıl olacak, kimleri kapsıyor? Vergi borcu yapılandırma 2023 başladı mı?

Vergi borcu yapılandırma ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Vergi borcu olan vatandaşlara umut kapısı olacak olan yapılandırma paketinin tüm detayları bugün açıklandı. Bu kapsamda Vergi borcu yapılandırma 2023 başladı mı? VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI nasıl olacak, kimleri kapsıyor? gibi soruların yanıtları da merak konusu oldu. İşte tüm ayrıntılar...

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA 2023 BAŞLADI MI?

2023 yılı Vergi borcu yapılandırması geliyor. Hükümet, Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması için harekete geçti. 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borcu ve SGK borçları yapılandırma kapsamına alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin;

"Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükleri başta olmak üzere borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle tüm bu borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz."

"Yüksek öğretim kredi borçlarının artışına son verdik. Geçmişte endeksle oluşmuş borçları silmiştik. Bu düzenlemeyle endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırarak taksitle ödenmesini mümkün hale getiriyoruz."

"Malum olduğu üzere 2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek, takiplerini sonlandıracak düzenlemeyi yapmıştık. Şimdi de aynı uygulamayı vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. Vergi dairelerine olan 21 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Yaptığımız düzenlemelerin temel amacı devletle vatandaşının küçük meblağlı meseleler için karşı karşıya gelmesinin önüne geçmektir." sözlerine yer verdi.

Vergi borcu  2

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINDA?

Vergi, sigorta primi (SGK ve Bağ-Kur), idari para cezaları gibi borçlar yapılandırmaya dahil edilecek. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı da tanınacak. Belediyelere olan emlak vergisi borçları, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları da yapılandırma içine alınacak. Motorlu Taşıtlar Vergileri, nüfus cezaları, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları, gümrük cezaları, askerlik cezalarının da yapılandırma kapsamına alınması bekleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler