FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA Asgari ücret BELLİ OLDU! 2023 ASGARİ ÜCRET ne kadar oldu? TÜRK-İŞ'ten 9 bin TL teklif gelmişti...

Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısının ardından TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay önemli açıklamalarda bulunmuştu. Atalay, "Asgari ücret için resmi teklifimiz 9 bin TL'dir. Bu teklifimiz kabul edilirse imzalarız yoksa masada olmayız" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün 2023 asgari ücret rakamını açıkladı. İşte tüm detaylar...

SON DAKİKA Asgari ücret BELLİ OLDU!  2023 ASGARİ ÜCRET ne kadar oldu? TÜRK-İŞ'ten 9 bin TL teklif gelmişti...

Asgari ücret 2023 rakamı açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısı sonrasında ilk kez bir rakam dile getirilmişti. İşveren kesiminin 8.500 TL ile sınır koyduğu iddia edilen net asgari ücret rakamı için, işçi kesimi 9 bin TL önerisiyle masaya gelmişti. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu ve asgari ücret rakamını açıkladı.

asgari ücret5

YENİ ASGARİ ÜCRET 2023 AÇIKLANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açıklayacağımız rakam ülkemizin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle de uyumludur.” dedi ve 2023 yılında geçerli olan asgari ücretin net 8500 TL olacağını duyurdu.

asgari ücret1

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından toplantıya çağrılıyor ve yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler