FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YKS SONUÇLARI 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? ÖSYM YKS üniversite sınavı sonuçları sorgulama ekranı

YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda bilgi edinmek isteyen kişiler arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. "YKS sınav sonuçları açıklandı" duyurusu için geri sayım başladı. TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda Haziran ayında gerçekleştirilen üniversite sınavı için gözler ÖSYM'den gelecek açıklamaya ve sonuc.osym.gov.tr sayfasına çevrildi. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS SONUÇLARI 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? ÖSYM YKS üniversite sınavı sonuçları sorgulama ekranı

YKS sonuçları açıklama tarihi ile ilgili detaylar merak konusu oldu. 17-18 Haziran tarihlerinde TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturum halinde düzenlenen sınavın sonuçları açıklanınca tercih süreci de başlayacak. 2023 YKS sonuçları merak konusu oldu. İşte sonuc.osym.gov.tr ile 2023 YKS sonuç sorgulama ekranı...

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre YKS sonuçları 20 Temmuz’da açıklanacak. Daha önce açıklanan sonuçlara bakıldığında açıklamanın daha erken yapılma ihtimali bulunuyor.

yks-ne-zaman

YKS SONUÇLARI NEREDEN SORGULANIR?

Üniversite sınavı sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabilecek. Adaylar https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapabilecekler.

PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR?

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

ösym-sınav-takvimi

Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır.
Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

yks-sınav-sonuçları

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler