FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI 2023: YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? Sonuc.osym.gov.tr ekranı!

YKS tercih sonuçları ile ilgili son dakika açıklaması ÖSYM tarafından yapılacak. 17 Haziran'da TYT ve 18 Haziran'da AYT ve YDT oturumlarına giren adaylar sınav sonuçları açıklandıktan sonra üniversite tercihlerini gerçekleştirdi. Şimdi gözler ÖSYM'den gelecek son dakika açıklamasına çevrildi. Peki, YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte sonuc.osym.gov.tr YKS tercih sonuçları ekranı...

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI 2023: YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? Sonuc.osym.gov.tr ekranı!

YKS tercih sonuçları ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden işlemlerini gerçekleştiren adaylar tarafından merak konusu oldu. Üniversite sınav sonuçları sonrası T.C. kimlik numarası ile şifrelerini girerek sisteme giriş yapan üniversite öğrencisi adayları hayallerindeki okul ve bölüm için tercihlerini gerçekleştirdi. Şimdi gözler ÖSYM'de ve 2023 YKS tercih sonuçları açıklamasında. sonuc.osym.gov.tr YKS tercih sonuçları ekranı...

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite tercihleri ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak. 27 Temmuz Perşembe günü saat 11.00'de başlayan tercih süreci 8 Ağustos Salı günü saat 23:59'da son buldu.

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu sene üniversite kayıt tarihlerinin 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak olması nedeniyle YKS tercih sonuçlarının 14-18 Ağustos tarihlerinde açıklanması bekleniyor.

ösym

2022 YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANDI?

Geçtiğimiz sene tercih işlemleri 27 Temmuz'da başlamış ve 5 Ağustos'a kadar devam etmişti. YKS yerleştirme sonuçları ise ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 15 Ağustos 2022 tarihinde saat 08.00'den itibaren adayların erişime açılmıştı.

Yine 2022'de YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22 – 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 22 – 24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılmıştı.

optik form 3

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS tercih sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden erişime açılacak.

Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile YKS yerleştirme sonuçlarına erişebilecekler.

YKS TERCİH SONUÇLARI EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

optik form

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK 2023?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 2022 yılında 22-26 Ağustos arasında yapılmıştı.

Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında tamamlanmıştı.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bu yıl 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler