FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ev sahibi ve kiracılar bu kez birleşti! Ödeme yapmamak için akılalmaz plana imza attılar! Duyan inanamadı

Kiraya zam, tahliye gibi konularda sık sık anlaşmazlıklar davalara konu olan ev sahibi ve kiracılar bu kez akılalmaz plana imza attılar. Ev sahibi ve kiracılar o ücreti ödememek için yeni bir planda anlaştı. Planı duyanlar inanamadı.

Ev sahibi ve kiracılar bu kez birleşti! Ödeme yapmamak için akılalmaz plana imza attılar! Duyan inanamadı

Türkiye'de konut ve kira fiyatlarının artması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar davalarla karşı karşıya geliyor. Davaların uzun sürmesi nedeniyle kira anlaşmazlıklarında arabulucuk sistemi devreye alınırken arabulucuya para vermek istemeyen ev sahibi ve kiracılar ise 'Anlaşamadık' diyerek arabulucuyu aradan çıkarıyor.

1

1 Eylül 2023 tarihinden itibaren yürürlükte olan zorunlu arabuluculuk sistemi ile birlikte ev sahibi, kiracı ve diğer uyuşmazlıklara yönelik sorunları çözmek için kullanılmaya başlandı.

3

Hürriyet'te yer alan habere göre, ev sahipleri ve kiracılar ‘arabuluculuk ücreti ödememe’ oyunu konusunda uzlaştı.

5

Arabulucuya giden ev sahibi ve kiracılar uzlaşma olmazsa ödeme yapmıyor, olursa bir ücrete tabi oluyor. Bu ücreti ödemek istemeyenler, arabulucuyu aradan çıkarmak için ‘anlaşamadıklarını' söylüyor. Uzmanlar bu oyununun uzun vadede tarafları zararlı çıkaracağı görüşünde.


Express


En Çok Aranan Haberler