FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hibe ve kredi miktarı artırıldı! 'Yerinde Dönüşüm' projesi kapsamında yeni tutarlar belli oldu

Deprem bölgesinden etkilenen iller için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm kampanyasında hibe ve kredi miktarı artırıldı. Resmi Gazete'de yer alan kararla ilgili Bakan Özhaseki'den de açıklama geldi.

Hibe ve kredi miktarı artırıldı! 'Yerinde Dönüşüm' projesi kapsamında yeni tutarlar belli oldu

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde ev ve iş yerlerini dönüştürmek isteyen vatandaşlar için 'Yerinde Dönüşüm' kampanyası devam ediyor. Bakan Özhaseki, kampanya kapsamında hibe ve kredi miktarının konutlar için 750 bin TL'ye, iş yerleri için 400 bin TL'ye çıkarıldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "'Yerinde Dönüşüm' kampanyamızda hibe ve kredi miktarlarını artırdık" açıklamasında bulundu.

İŞTE YENİ HİBE VE KREDİ TUTARLARI

Özhaseki'nin açıklamasına göre;

  • Konutlar için 750 bin TL hibe, 750 bin TL kredi,
  • Ahırlı köy evleri için 750 bin TL hibe, 1 milyon TL kredi,
  • İş yerleri için 400 bin TL hibe, 400 bin TL kredi verilecek.

Karar Resmi Gazete'de de yayımlandı.

b269f9bd-45c1-440d-9a15-fa21a8dfeeab

BİRDEN FAZLA DAİRESİ OLANLAR DA HAK SAHİBİ SAYILABİLİYOR

Hibe ve krediler de inşaatın ilerleme seviyesi tespit edilerek hak edişlere göre verilecek. Mülkiyeti tüzel kişilere ait olanlar da hibe ve kredi desteğinden faydalanabilecek.

Hibe ve kredi imkanından faydalanmak isteyen hak sahipleri, Hatay'da Antakya, Defne, İskenderun/Belen, Kırıkhan, Samandağ ve Hassa'da, Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu, Onikişubat, Elbistan, Pazarcık, Türkoğlu ve Afşin'de, Malatya, Yeşilyurt, Battalgazi Doğanşehir'de, Adıyaman'da Merkez, Gölbaşı, Besni ve Kahta'da, Gaziantep'te İslahiye ve Nurdağı'nda açılan 22 Yapım ve Dönüşüm ofisine müracaat edebilecek.

Ayrıca birden fazla dairesi olup da evli çocukları bu dairelerde oturanlar da hak sahibi sayılacak ve projeden faydalanabilecek.

Bütün binaya sahip olan vatandaşlar da bir dairesi için hibe alabilecek, diğer daireler için de 3 daireye kadar kredi alabilecek.

(AA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler