FİNANS

Kapat

Merkez Bankası'ndan hesaplamada değişiklik! Revizyona gitti: Konut fiyatları artık...

Merkez Bankası, Konut Fiyat Endeksi hesaplama yönteminde revizyon yapıldığını, zamanlılığı artan güncellenmiş serilerin tarihinde değişiklik olmadan 16 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanacağını bildirdi.

Merkez Bankası'ndan hesaplamada değişiklik! Revizyona gitti: Konut fiyatları artık...
MyMani

Öne Çıkan İhtiyaç Kredileri

Tümü

0% Faizli Fırsat!

GARANTİ BBVA - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

DENİZBANK - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

Avantajlı Fırsat

AKBANK %1.49 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%1,49

Vade

12 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

Avantajlı Fırsat!

ING - %1.29 FAİZLİ 50.000 TL

Faiz Oranı

%1,29

Vade

6 Ay

Toplam Tutar

50.000 TL

Detayları gör

Merkez Bankası, Konut Fiyat Endeksi hesaplama yönteminde revizyon yapıldığını duyurdu.

TCMB tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Revizyon kapsamında Konut Fiyat Endeksi serileri 2010 yılı Ocak ayından itibaren yeni yöntem ile hesaplanmış olup, güncellenmiş seriler 16 Ağustos 2024 tarihinde “Temmuz 2024” yayını ile kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Merkez Bankası ndan hesaplamada değişiklik! Revizyona gitti: Konut fiyatları artık... 1

MODELLERDE DE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Yeni seriler, zamanlılığın artırılması amacıyla üç aylık veri seti yerine aylık veri seti kullanılarak hesaplanmaya başlanmış ve yayın süresi t+45 yerine t+15 olarak güncellenmiştir. Ek olarak, kullanılan modellerde ve ağırlıklandırma yönteminde de değişiklikler yapılmış, ayrıca serilerin baz yılı 2023 olarak değiştirilmiştir.

Detaylı bilgiye Konut Fiyat Endeksi sayfasında yer alan Metaveri ve Uygulama Değişiklikleri dokümanlarından, serilere ise EVDS/Tüm Seriler/Konut Fiyat Endeksi başlığından aynı tarihte ulaşılabilecektir.

Ayrıca, çalışmaya dair daha detaylı bilgiler, yayın ile eşzamanlı olarak Merkezin Güncesi’nde yayımlanacak olan “Konut Fiyat Endeksi Hesaplamalarında Yapılan Revizyona İlişkin Bir Değerlendirme” başlıklı blog yazısında paylaşılacaktır."

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

Kapat