FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Finansal hesaplar nedir?

Bir ekonomideki finansal varlıkların ve yükümlülüklerin kaydedilerek ekonomik sektörlerin yaptığı tüm işlemlerin, stok ve akımları istatistik şekline sunan işleme finansal hesaplar adı verilir. Bir tür analiz olan finansal hesaplar ile sektörlerin hangi araçlar ile borçlandığı ve hangi sektörlerden alacaklı oldukları hesaplanır.

Finansal hesaplar nedir?

2014 yılına kadar yıllık olarak yapılan finansal hesaplar günümüzde 3 aylık periyotlar halinde yapılmaktadır. Herhangi bir sektöre ait olan finansal hesaplar konsolide ve konsolide edilmemiş olarak iki farklı şekilde yayınlanır.

Finansal Hesaplar Nedir?

Ülke içinde yer alan sektörlerin birbiri ile ve tüm dünya ile yapmış olduğu finansal işlemleri baz alarak sermaye hesabında bulunan açığın ve fazla finansal varlığın nasıl hesaplanması gerektiği hususunda yardımcı olur. Belirli kurallar ve veriler ışığında yapılan işlemler, yatırımcıların işlerini finanse etmesi konusunda oldukça gereklidir.

Finansal hesaplar raporu belirlenen zaman aralığında Merkez bankası tarafından hesaplanarak açıklanır. Herhangi bir ekonomide yer alan, nakit olarak kullanılan veya değiştirilmiş olan finansal varlıkların sektör ve finansal araçlar ile olan işlemlerini gösteren bir hesap biçimi olarak kullanılır.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler