FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Finansal istikrar kurulu nedir?

Ulusal finansal otoritelerin ve uluslararası standartları belirleyen kurumların çalışma sistemlerini ayarlamak ve finansal istikrarın sağlanabilmesine yardım edebilmek adına kurulmuş olan bu kurul 2009 yılının Nisan ayında faaliyete başlamıştır. Bu tarihten itibaren Finansal İstikrar Kurulu görev alan kapsamı genişletilmiş olup uluslararası bir fonksiyonda çalışabilecek potansiyele ulaşmıştır.

Finansal istikrar kurulu nedir?

İsviçre Kanunlarına uygun olarak faaliyet gösteren Finansal İstikrar Kuruluşunun herhangi bir kâr amacı yoktur. Güçlü düzenleyen ve denetleyen aynı zamanda da diğer finansal sektör politikaları geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütür. Ulusal finansal kurumlarını ve uluslararası standartlarda belirleyici kuruluşları düzenler.

Finansal İstikrar Kurulu nedir?

Finansal İstikrar Kurulu 2009 yılında kurulmuştur. Bu kurul sektörün ve yargı yetki alanlarında bulunan politikaların birbiriyle uyumlu bir şekilde çalışabilmesini sağlayarak eşit şartlarda bir alan oluşturmayı hedefler. Finansal İstikrar Kurulu, finansal sistemleri güçlendirmeye yardımcı olurken uluslararası pazarlardaki kararlılığın artmasına katkıda bulunur. Gündem takibi yapılırken uygulanan tüm politikalar resmî kuruluşlar tarafından onaylanarak uygulamaya alınır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler