TPAO Genel Müdürü Osman Saim Dinç, Suriye sınırında açılan 7 kuyuda petrol bulunduğunu belirterek, 8. kuyuda sondaja başladıklarını ve 10 kuyu daha programa aldıklarını açıkladı. Genel Müdür Dinç, Karadeniz Bölgesi'nde güzel bulgulara ulaştıklarını da kaydederek, Akçakoca'daki doğalgazı Kasım ayında Türkiye ekonomisine kazandıracaklarını dile getirdi. Günlük 72 bin varil üretimine ulaştıklarını aktaran Genel Müdür Dinç, 2 yıl sonraki hedeflerinin günlük 100 bin varil olduğunu vurguladı. Genel Müdür Dinç, halen Türkiye'nin petrol ihtiyacının yüzde 12-13'ünü karşıladıklarını kaydetti.
Batman'da 3 gün devam eden TPAO Koordinasyon Kurulu Toplantısı için kentte bulunan Genel Müdür Dinç, toplantının verimli geçtiğini ve önemli kararlar aldıklarını söyledi. Batman, Adıyaman ve Trakya bölge müdürlüklerinin yanı sıra genel müdürlükten daire başkanları ve uzmanların da iştirakiyle 65 kişilik koordinasyon kurulunda Türkiye'deki petrolün durumu ve yapılan teknik çalışmaları ele aldıklarını anlatan Müdür Dinç, TPAO Kristal Park'ta biraraya geldikleri basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.
Genel Müdür Dinç, Silopi - Nusaybin arasındaki Suriye sınırında açtıkları 7 kuyuda da petrol bulunduğunu ve bu kuyulardaki petrol üretiminin diğer kuyuların üretiminin üzerinde olduğunu vurguladı. Bölgede 8. kuyunun sondajına başladıklarını aktaran Genel Müdür Osman Saim Dinç, "Sondaj yaptığımız yerlere yakın Çamurlu ve Kozluca üretim sahaları olduğu için alt yapımız hazır. Petrol boru hatlarımız var. Petrol çıkar çıkmaz, hemen bu borulara aktarıp üretime kazandırıyoruz. 7 kuyu bitti, 7'sinde petrol bulundu. Şu an 8. kuyu kazılıyor. Önümüzde 10 kuyu daha programda var. Hemen hemen her ay 1 kuyu temposuyla gidiyoruz" dedi.
Karadeniz heyacan veriyor
TPAO Genel Müdürü Osman Saim Dinç, Karadeniz'de yapılan çalışmalarda güzel ve heyecan verici çalışmaların yapıldığını ifade etti. Kırklareli-Artvin arasında 2004 yılından itibaren yoğun arama programı gerçekleştirdiklerini kaydeden Genel Müdür Dinç, şöyle konuştu:
"Karadeniz'de çok güzel şeyler, heyecan verici şeyler gözüküyor. Onun üzerine yoğun bir emek ve büyük bütçelerle gidiyoruz. 2004 yılında Akçakoca açıklarında bir doğalgaz keşfi vardı, denizde 2 yıldır çok hızlı şekilde onu üretime almaya çalıştık. Deniz tabanında 12-13 kuyu açtık. Bugünlerde üretim platformları kuruluyor. Birinin montajı bitti. 2'si önümüzdeki günlerde bitecek. Deniz tabanına boru hatları çekilecek. Akçakoca sahile depolama tesisi kuruyoruz. Gazı oraya alıp tozunu nemine ayıklanacak, ıslah edilecek. Islah edilecek gaz daha sonra boru hattıyla Düzce'den geçen BOTAŞ hattına verilecek. Onun da borularını döşeyip, bağlantısını yaptık. Kasım ayında, Karadeniz'in ilk ticari değeri olan gazını, BOTAŞ hattına bağlayıp, ülke ekonomisine kazandıracağız."