FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

983 puan gevşeyen Borsa, beklemeye geçti

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), yoğun satışların ardından yatay seyre girerek, gelişmeleri takip etmeye başladı.

Açılıştan itibaren gözlenen satış baskısı ile 38400 puan seviyesine kadar gerileyen İMKB 100 Endeksi, 38500 üzerinde tutunma çabasında başarılı oldu ve ilk seansı 983 puan ekside 38517.66 puandan tamamladı.

Birinci seansta işlem hacmi 439.854.940 YTL olarakgerçekleşti.

AK Parti'ye açılan kapatma davası sonrasında piyasanın gözüyurtdışı piyasalardan yurtiçi gelişmelere çevrilirken, Anayasa Mahkemesi tarafından verilecek kararın, şu an için piyasadabelirleyeci olacak ana faktör konumunda bulunduğu ifade ediliyor.

[**BORSAYI ÜCRETSİZ VE CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Yurtdışı piyasaların fiyatlama üzerindeki etkisi azalırken,belirsizliğin arttığı piyasalarda, bugün Anayasa Mahkemesi heyetinin toplanarak, raportörün ön inceleme raporunu görüşmesi, ardından iddianameyi reddetme koşullarının olup olmadığını görüşmesi, ret ya da kabul yönünde karar vermesi bekleniyor. Ret kararı alınması durumunda, resmi sürece geçilmemesi ilebirlikte hızlı bir toparlanma yaşanması bekleniyor. Kabul kararı alınması halinde ise belirsizlik süreci ile birlikte aşağı yönlü hareketin devam edebileceği kaydediliyor.

Yurtdışında ABD borsaları Cuma gününe yükselişle başlasa da, açıklanan verinin ülkede tüketim harcamalarının Şubat ayında son bir yıldan fazla bir süredir en düşük artışı kaydettiğini göstermesi ile ülkenin en büyük üçüncü departmanlı mağaza zinciri JC Penney'in ilk çeyrek satış ve kar beklentisini aşağı çekmesinedeniyle kapanışlar düşüş yönünde gerçekleşti.

ABD ve Asya borsalarının ardından Avrupa borsaları ile vadeli ABD kontratlarının da negatif bölgede seyir izlemesininyurtiçindeki olumsuz havada etkili olduğu gözleniyor.

Yurtiçinde açıklanan büyüme rakamlarının beklentilerdenkötü gelmesinin ardından ABD'de bugün TSİ 16:45'te açıklanacak Chiacgo PMI verisi ve ABD Hazine Bakanı Henry Paulson'un saat 17:00'de yapacağı konuşma bekleniyor.

Bu hafta ABD'de yarın ISM Üretim Endeksi, Çarşamba günü ADP Raporu ile fabrika siparişleri, Perşembe günü ISM Servis Endeksi ve Cuma günü istihdam verisi açıklanacak. Ayrıca Japonya'da yarın açıklanacak çeyrek bazlı Tankan Raporu ile ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke'nin Çarşamba günü yapacağı sunum da önemli gündem maddeleri arasında bulunuyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler