FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Sert düşüş sonrasında 990 ons/dolar desteğinden tepki alımlarının yaşandığı piyasada altının güç kazandığını gözlemledik. Nitekim gün içinde 985,30-996 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık yüzde 0,34 oranında değer kazandı.

Bugün, Euro Bölgesi eylül ayı TÜFE tahmini ve Almanya eylül ayı istihdam rakamlarının yanı sıra ABD ikinci çeyrek büyüme rakamı, ikinci çeyrek kişisel tüketim verisi ve Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük göstergelerinde sat sinyallerinin devam ettiğini, haftalık göstergelerinde ise al sinyallerinin oluştuğunu gözlemliyoruz.

Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak piyasada temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre düşük kaldığını ve alımları desteklemediğini gözlemledik. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin alımları desteklememesine bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa vadede ise işlem hacminin alımlarda zayıflamasına bağlı olarak 20’li hareketli ortalamasının geçtiği 999,63 ons/dolar direnci aşılmadıkça satışların etkili olması beklenmelidir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 978,30 ve 984,90 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1000,40 ve 1006,90 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler