FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi bankacılık sektörüne yönelik endişelerin sınırlı da olsa zayıflaması pariteye olumlu yansırken altında paritedeki yükselişi takip etti. Nitekim günün genelinde 1234,81-1248,15 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,15 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya haziran ayı PMI imalat endeksi ve mayıs ayı perakende satışların yanı sıra ABD haziran ayı ISM imalat endeksi ve mayıs ayı bekleyen konut satış rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 20’li hareketli ortalamasının geçtiği 1234,90 ons/dolar destek seviyesinin kırılması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1220,30 ve 1232,60 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1252,20 ve 1264,50 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler