FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

Makro Ekonomik Görünüm: Fed’in faiz kararı öncesinde teknik hareketlerin yaşandığı altında Euro Bölgesi ekonomisine yönelik olumlu sinyallere bağlı olarak yükselişe geçildi. Günün genelinde 1350,40-1359,98 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,34 oranında değer kazandı. Bugün, Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararının yanı sıra ekim ayı ISM imalat dışı endeksin piyasada etkili olması beklenmelidir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al ve orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1348,70 ons/dolar seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1339,40 ve 1346,20 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1368 ve 1374,80 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler