FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Makro Ekonomik Görünüm: Altında bir süredir yaşanan çıkışa geçtiğimiz hafta düzeltme geldi. Haftanın genelinde 1371,6-1431,3 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık %1,97 oranında değer kazandı. Bu hafta, Almanya aralık ayı ZEW yatırımcı ve IFO reel sektör güven endekslerinin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi'nin faiz kararı, ABD sanayi üretimi ve enflasyon verileri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat ve orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1375 ons/dolar destek seviyesinden tepki alımı beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1375,45 ve 1361,9 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1396,6 ve 1410,1 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler