FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Banka SIM kart blokesi nedir? Banka SIM kart blokesi neden konulur, kaldırılır mı?

Açılımı Subscriber Identity Module olan SIM kart, telefonların çalışması ve çeşitli internet işlemlerinin yapılması için son derece önemli ve gerekli bir karttır. Çeşitli durumlara bağlı olarak bloke edilebilir ve blokenin kaldırılması için birden farklı yöntem bulunur. Banka SIM Kart blokeleri genel olarak güvenlik amacı ile yapılır ve blokeyi kaldırmak bilinenden çok daha kolay bir işlemdir.

Banka SIM kart blokesi nedir? Banka SIM kart blokesi neden konulur, kaldırılır mı?

SIM kartlar GSM operatörleri tarafından kullanıcılarına sunulan servislerden yararlanılabilmesi için kişilere tanımlı olarak verilen mikroçiplerdir. İçeriğinde adres defterleri vardır. Bu mikroçipler sayesinde tanımlanan numaralar kullanılır hâle gelir. Telefonlarda yer alan SIM kartlar sayesinde sesli mesaj, SMS ve internet gibi çeşitli servislerden faydalanabilmek mümkün olur. Son derece gerekli ve önemli olan SIM kartlar bazı durumlarda bloke de edilebilir.

Banka SIM kart blokesi nedir?

4.5G destekli olan yeni bir cihaz kullanmaya başlamak, PIN kodunu birkaç kez yanlış girmek ve benzeri birçok nedene bağlı olarak SIM kart blokesi durumu yaşanabilmektedir.

Bankaların mobil uygulamaları ya da internet siteleri üzerinden yapılan mobil bankacılık işlemlerini de olumsuz açıdan etkileyen bloke işlemini kaldırabilmek için birden fazla yöntem vardır.

Bankacılıkta SIM kart bloke ne demektir?

Bankacılıkta müşterilerin güvenliğini korumak esastır. Bu güvenlik kuralını yerine getirebilmek adına çeşitli işlemler yapılır. SIM kart bloke edilmesi de bu işlemlerden biridir. Müşterilerin güvenliğini sağlayabilmek adına yapılan SIM kart bloke edilmesi kullanıcı kaynaklı hatalar nedeni ile de olabilir.
Numara değişikliği yapılması, arka arkaya birkaç kez PIN kodunun yanlış girilmesi, telefonu 4.5G uyumlu bir hâle getirmek için bazı değişiklikler yapmak ya da numara taşımak gibi farklı nedenlere bağlı olarak bloke işlemi ile karşı karşıya kalınabilir.

Banka SIM kart blokesi neden konulur?

Banka SIM kart blokesi genel olarak güvenliği sağlayabilmek amacı ile konur. Her bankanın kendine has güvenlik önlemleri olduğu gibi SIM kart bloke kaldırılması işlemi için uyguladığı yöntemler de farklılık gösterebilir.

Farklı bankalarda bloke kaldırma işlemi için farklı numaralardan çağrı merkezleri oluşmuştur. Güvenlik nedeni ile koyulan blokeyi kaldırmak için banka ile ya da telefon operatörü ile bir an önce iletişime geçmek gerekir.

Bankalarda SIM kart bloke neden olur?

SIM kart değişikliği, PIN kodunun birkaç kez yanlış girilmesi, numara taşıma, operatör değişikliği gibi nedenler bankalarda SIM kart bloke edilmesinin sebeplerinden bazılarıdır.

Müşterilerine ait bilgilerin korunmasından sorumlu olan bankalar güvenlik sağlamak amacı ile SIM kart blokesi yapabilirler. Bu bloke durumu PUK kodu girerek, e-Devlet üzerinden işlem yaparak ya da direkt olarak banka ya da operatör ile iletişime geçerek kaldırılabilir.

Banka SIM kart blokesi nedenleri nelerdir?

Banka SIM kart blokesi farklı nedenlere bağlı olarak yaşanabilen bir durumdur. Banka SIM kart blokesinin başlıca nedenleri ise şunlardır:

  • Numara taşıma
  • Operatör değişikliği
  • SIM kartı 4.5G ile uyumlu bir hâle getirme
  • SIM kartı farklı bir cihaza takma
  • Farklı tipte bir SIM kart kullanmaya başlama

Banka SIM kart blokesi kaldırılır mı?

Bankaların güvenlik nedeni ile SIM kartı bloke etme işlemleri sonrasında kolaylıkla ve kısa süre içinde o blokeyi kaldırabilmek mümkün olur. Bunun için birden fazla yöntem vardır. Banka SIM kart blokesi kaldırma işlemi için yöntemler şunlardır:

  • Kurtarma maili kullanma
  • Mobil imza ile e-Devlete girerek işlem yapma
  • NFC teknolojisi kullanarak kimlik doğrulama
  • PTT şubeleri
  • ATM’lerden işlem yapma
    Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler