FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Banka SIM kart blokesi kaldırma: Bankalarda SIM kart blokesi nasıl ve nereden kaldırılır?

Mobil cihazlarda kullanılan SIM kartlar kullanım dışı kalabilir. SIM kart blokesi olarak da adlandırılan bu durum çeşitli nedenlere bağlı olarak gerçekleşebilmektedir. Gerçekleşen SIM kart blokesini kaldırabilmek için çeşitli yöntemler bulunur. Kişilerin güvenliği için devreye giren SIM kart bloke işlemini kaldırabilmek için bazı işlemler yapmak gerekir.

Banka SIM kart blokesi kaldırma: Bankalarda SIM kart blokesi nasıl ve nereden kaldırılır?

İçindekiler

  • SIM kart blokesi kaldırma yöntemleri nelerdir?
  • Banka SIM kart bloke kaldırma nasıl yapılır?
  • Banka SIM kart blokesi nasıl kaldırılır?
  • Banka SIM kart blokesi nereden kaldırılır?
  • Banka SIM kart blokesi neden konulur?
  • Banka SIM kart blokesi ne kadar sürede kaldırılır?

Farklı nedenlere bağlı olarak SIM (Subscriver İdentity Module) kart blokesi gerçekleşebilir. Birkaç kez üst üste PİN (Personel Identification Number) kodunun yanlış girilmesi nedeni ile SIM kart bloke olabilir ve en sık karşılaşılan neden budur. Ayrıca güvenlik sebebi ile de SIM kart bloke edilebilir. Bloke işleminin gerçekleşmesi nedeniyle bankaların mobil şubelerine ait hizmetlerden yararlanma konusunda çeşitli sorunlar yaşanmaktadır. Bankaların SIM kart blokesi kaldırma işlemi için çeşitli yöntemler bulunur.

Mevcut SIM kartın yanı sıra farklı bir SIM karta geçmek ya da 4.5.G destekli olan farklı bir cihaz kullanmaya başlamak da bloke nedeni olarak karşılaşılabilen diğer durumlardır. Banka ya da kullanılan operatör ile iletişime geçerek belirtilen işlemleri yaparak bloke kaldırabilmek mümkün olur.

SIM kart blokesi kaldırma yöntemleri nelerdir?

Herhangi bir nedene bağlı olarak mevcut SIM kart bloke oldu ise blokeyi kaldırmak için birçok farklı yöntem kullanılabilir. Bu yöntemler ve uygulamaları şu şekildedir:

ATM ile SIM kart blokesi kaldırma: Farklı bankaların kendilerine ait çağrı merkezi numaraları aranarak bloke kaldırabilmek mümkündür. Ancak birkaç adımda ATM’lerden de bloke kaldırması yapılabilir.

Banka şubesi ile SIM kart blokesi kaldırma: Bu işlemi gerçekleştirebilmek için çalışılan bankanın bir şubesine direkt olarak gidilebilir. Bir diğer yöntem de bankanın SIM kart bloke kaldırma işlemi için oluşturduğu çağrı merkezini arayarak verilen yönlendirmeleri takip etmektir.

Hızlı SIM kart blokesi kaldırma: En kısa zamanda SIM kart blokesi kaldırabilmek için en çok tercih edilen yöntem PUK kodu girmektir. Değiştirilemez bir kod olan PUK kodu 8 haneden oluşur ve SIM kart satın alırken verilen paketin içinde yazılıdır. Eğer PUK kodu varsa girilerek bloke kaldırabilmek mümkün olur.

Kolay SIM kart blokesi kaldırma: Bu yöntem için e-Devlet uygulamasına ya da internet sitesinde kişiye özel verilen e-Devlet şifresi ve kimlik numarası ile giriş yapılması gerekir. Bunun için e-Devlet sisteminde yer alan iletişim seçeneklerim başlığı altındaki düzenle sekmesine tıklanır ve cep telefonu numarası doğrulanarak bloke kaldırılır.

Banka SIM kart bloke kaldırma nasıl yapılır?

Herhangi bir nedene bağlı olarak SIM kart blokesi yaşanırsa bankaların internet hizmetlerinden mobil bankacılık imkânlarından faydalanmak da mümkün olmaz. Kartların bloke edilmesinin başlıca nedenleri arasında bankaların müşterilerin güvenliğini sağlama amacı bulunur.

Olumsuz bir durum olan SIM kart blokesini kaldırmak son derece kolay bir işlemdir ve kısa süre içinde gerçekleştirilebilir. Birden fazla yöntemi olan SIM kart blokesi kaldırma işlemi e-Devlet üzerinden birkaç adımda da yapılabilmektedir.

Banka SIM kart blokesi nasıl kaldırılır?

Banka SIM kart blokesi kaldırma işlemi için farklı bankaları ait çağrı merkezlerinin aranması gerekebilir. Direkt olarak banka şubesine gitmek yerine bu numaralar aranır ve bloke kaldırma işlemi gerçekleştirilir. Bazı banka SIM kart bloke kaldırma çağrı merkezi numaraları şunlardır:

  • AKBANK: 444 2 525
  • ING BANK: 0 850 222 0 600
  • HALKBANK : 0 850 222 0 400
  • ZİRAAT BANKASI: 444 00 00
  • GARANTİ BANKASI: 444 0 333
  • VAKIFBANK : 0 850 222 0 724
  • TÜRKİYE FİNANS: 0 850 222 22 44
  • ENPARA: 0 850 222 36 63
  • FİBABANKA: 444 88 88
  • DENİZBANK: 0 850 222 0 800

Banka SIM kart blokesi nereden kaldırılır?

SIM kartlar hem cep telefonlarının kullanılması hem de bankaların mobil işlemlerinin gerçekleştirilmesi açısından son derece önemlidir. Ancak bazı durumlar söz konusu olduğunda SIM kart blokesi gerçekleşebilir. Bloke kaldırılması farklı yöntemler kullanılarak yapılabilmektedir.

Şubeye gitmeden SIM kart blokesi kaldırmak gerekiyor ise e devlet, PTT şubeleri ya da PUK kodu girişi gibi farklı yöntemler kullanabilir. Ayrıca e-Devlet sistemi üzerinden de işlem yapılarak bloke kaldırabilmek mümkün olur.

Banka SIM kart blokesi neden konulur?

SIM kart değişikliği, mevcut operatörü değiştirme ya da farklı başka nedenlere bağlı olarak SIM kart blokesi sorunu yaşanabilir. Banka SIM kart blokelerinin konmasında baş neden kişisel güvenlik sağlama amacıdır. Bu tür bir durumla karşılaşıldığında direkt olarak çalışılan banka ile iletişime geçilmelidir. SIM kart blokeleri şu nedenlere bağlı olarak konulabilir:

  • PIN kodunun üst üste birkaç kez yanlış girilmesi
  • SIM kartı değişikliği yapılması
  • 4.5G destekli bir cihaz kullanılmaya başlanması

Banka SIM kart blokesi ne kadar sürede kaldırılır?

Eğer herhangi bir nedene bağlı olarak SIM kart blokesi geçekleşti ise kaldırma işlemi için operatör ile ya da banka ile iletişime geçilmesi gerekir. Bankalarda SIM kart blokesi güvenlik için yapılır ve bankalara ait çağrı merkezlerinden bloke kaldırılabilir.

İnternet bankacılığı ile SIM kart blokesi kaldırmak için çalışılan bankanın sitesine ya da mobil uygulamasına girilmesi gerekir. Menüde yer alan SIM kart bloke kaldırma başlığı seçilir ve onay verilerek bloke kaldırma işlemi gerçekleştirilir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler