FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borç kapatma kredisi nedir, nasıl alınır? Borç kapatma kredisi şartları nelerdir?

Farklı bankalara ait olan kredi borçlarını birleştirerek tek bir krediyle ödemek isteyen kişiler, borç transferi hizmetinden yararlanmayı tercih eder. Bu hizmet yaygın olarak borç kapatma kredisi adıyla bilinirken, bankalar tarafından sunulan farklı vade seçenekleriyle geri ödenir. Borçları birleştirerek tek bir kredi planını takip etmeyi mümkün kılan borç kapatma kredisi, taksit tutarları ve kredi notu gibi konularla ilişkili olan temel koşulların karşılanması sonucunda kullanılabilir.

Borç kapatma kredisi nedir, nasıl alınır? Borç kapatma kredisi şartları nelerdir?

Birden fazla bankadan kredili ürün kullanan ve bu kredilerin geri ödemelerini takip etmekte zorlanan kişilere sunulan bir seçenek mevcuttur. Bu seçenek borç kapatma kredisi iken bir diğer adıyla borç transferi olarak bilinir. Borç kapatma kredisinden yararlanacak olan bireylerin maksimum vade sayısı ile başvuru koşulları hakkında bilgi edinmeleri gerekir. Temel koşulları karşılayan bireyler ise kolaylıkla borç kapatma kredisinden yararlanarak tüm borçlarını tek bir krediyle aynı çatı altında birleştirerek ödeyebilir.

Borç kapatma kredisi nedir?

Farklı bankalardan çeşitli ihtiyaçlarına yönelik olarak kredi çeken müşterilerin ödeme planlarını takip etmeleri zorluk yaratabilir. Birden fazla kredili ürün kullanılması sonucunda ortaya çıkan karışıklığın giderilmesi için ise yine bankalar tarafından vatandaşlara sunulan borç kapatma kredisinden yararlanılabilir.

Borç kapatma kredisi temelde tüm borçların tek çatı altında toplanmasını sağlar. Dolayısıyla birden fazla sayıda olan kredili ürün kullanımlarına ait borçların birleştirilmesi ve yeniden yapılandırılarak ödenmesi için bu bankacılık hizmetine başvurulabilir. Borç kapatma kredisinin amacı ve ne işe yaradığı düşünüldüğünde bu ürünün avantajları şu şekilde listelenmelidir:

  • Bu bankacılık ürünü tüm borçların tek bir krediyle ödenmesini mümkün kıldığı için vade takibi daha kolay bir şekilde yapılabilir.
  • Borç kapatma kredisi kullanıldığı zaman taksitlerin ayrı şekilde takip edilmesine gerek kalmaz.
  • Söz edilen bankacılık hizmetiyle farklı bankalara olan borçların kısa sürede tamamen ödenmesi mümkün olur.
  • Yukarıda sıralanan avantajları beraberinde getiren borç kapatma kredisiyle bütçe planlamasının daha kolay bir şekilde yapılması söz konusudur.

Borç kapatma kredisi nasıl alınır?

Bankaların borç kapatma kredisi şartları incelendiği zaman bu üründen yararlanmak üzere başvuru sürecine geçiş yapılabilir. Bireysel internet bankacılığı platformlarından ya da bankaların fiziki şubelerinden borç kapatma kredisi başvurusu yapmak mümkündür. Bu süreçte başvuru sahibinin finansal durumu ile mevcut borçlarının bankalar tarafından incelenmesi söz konusu olur. Ardından müşteriye olumlu bir şekilde geri dönüş yapıldığı takdirde borç kapatma kredisinden yararlanılabilir.

Borç kapatma kredisi şartları nelerdir?

İncelenen bu bankacılık hizmetinden yararlanmayı düşünen kişilerin aşağıdaki koşulları karşılamakta olmaları beklenir:

  • Müşterinin aktif durumdaki herhangi bir idari ya da yasal takibinin mevcut olmaması
  • Kredi başvurusunda talep edilen vadenin konut kredileri haricinde 36 ayı geçmemesi
  • Mevcut gelirin resmî belgelerle ibraz edilmesi
  • Güncel kredilerin geri ödeme tutarlarının resmî belgelerle bankaya sunulması
  • Borç kapatma kredisinin geri ödemesi için planlanan taksit tutarının kişinin aylık kazancının yarısını geçmemesi
  • Kişinin kredi notunun riskli grupta yer almıyor olması

Borç kapatma kredisi kaç ay vadeli ödenir?

Borç birleştirme ve borç transferi gibi isimlerle de bilinen borç kapatma kredisinin vadesi genellikle hesaplanan toplam geri ödeme tutarının miktarına göre belirlenir. Bununla birlikte bankaların protokollerine göre değişkenlik gösterebilen bu vade sayısı temelde 12, 24 ya da 36 ay olarak planlanır. Daha yüksek tutarlı olan borç kapatma kredisi kullanımlarında vade sayısının düşürüldüğü görülür.

Ancak 50.000 TL ve altında olan borç transferi kredisi kullanımlarında 36 aya varan vade seçeneklerinden yararlanılması söz konusudur. Dolayısıyla bu kredi türünden yararlanacak olan kişilere bankalara başvurarak vade seçenekleri ve geri ödeme tutarları hakkında bilgi almaları önerilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler