FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa haftaya hızlı başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi, haftaya 376 puan artışla 43 bin 17 puandan başladı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.88 oranında değer kazanırken, 12.914.123 TL'lik işlem gerçekleşti.

Yurtdışı borsalar Temmuz ayını rekorlar kırarak tamamladı.

Yurtdışı piyasaların olumlu bir seyir izlemesi durumunda yukarı yönlü dalgalı seyrin sürmesi bekleniyor.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve IMF anlaşmasına yönelik olumlu beklentiler ile yükselişini sürdüren İMKB, kar satışlarını gün içinde karşılıyor.

Piyasaların bu hafta, Pazartesi TÜİK tarafından açıklanacak Temmuz ayı enflasyon verilerine ve Perşembe günü açıklanacak olan Avrupa ve İngiltere Merkez Bankalarının faiz kararlarına odaklanarak yurt dışı piyasaların da olumlu bir seyir izlemesi durumunda yukarı yönlü dalgalı seyrini sürdürmesi bekleniyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

Teknik olarak bakıldığında 44 bin 600 seviyesine yükseliş olası görülmekte. Ara direnç 43 bin 800 ikili tepe seviyesi olarak öne çıkıyor. Bu seviye 2008 yılında sert düşüşün başladığı seviyeye denk geliyor.

Endekste yaşanan hızlı yükselişin düzeltme olasılığını artırdığı düşünülüyor. Destekler 41 bin 400 yükselen kanal üst akım çizgisi, 39 bin ve 37 bin 700 Kasım 2008'den çizilen yükselen trend seviyeleri olarak görülmekte.

Analistlere göre teknik göstergeler aşırı alım bölgesinde.

Bu hafta açıklanacak veriler arasında ABD’de Temmuz ayı İmalat endeksi, Haziran ayı inşaat harcamaları, Haziran ayı kişisel gelir ve harcamalar, Haziran ayı kesinleşmemiş konut satışları, Temmuz ayı özel sektör istihdamı, Haziran ayı fabrika siparişleri, haftalık yeni ve devam eden işsizlik sigortası başvuruları, Temmuz ayı tarım dışı istihdamı, Euro Bölgesi’nde Haziran ayı ÜFE verisi bulunuyor.

Yurt içinde ise Temmuz ayı enflasyon verisi açıklanacak.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

PARA VE DÖVİZ PİYASALARI
İstanbul serbest piyasada dolar 1.4750, avro 2.0970 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 1,4700 liradan alınan dolar 1,4750 liradan satılıyor. 2,0920 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,0970 lira olarak belirlendi.

Serbest piyasada cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 1,4780 lira, avronun satış fiyatı ise 2,0870 lira olmuştu.

1.48 desteğinin kırılması tekrar 1.46 - 1.4650 aralığına doğru harekete neden olabilir.

Ancak 1.4650 seviyesi kısa ve orta vadede destek olarak korunabilir.

TCMB’nin faiz indirimlerine devam edebileceğine yönelik mesajı TL’deki değer kazancını sınırlıyor. 1.50 direnci aşılamadıkça zayıf görüntü devam edecek.

Risk iştahının artmasıyla sermaye girişinde artışın ışığında Merkez Bankası ayrıca günlük döviz alım ihalelerine başlayabileceğini belirtti.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

Gösterge tahvil bileşik faizleri, Merkez Bankası'nın faiz indirimine devam edeceği sinyaliyle gevşemeye devam ediyor.

Ancak Cuma günü Hazine'nin yüklü itfa ayı öncesinde hafif yukarı yükseldi ve günü yüzde 10.69’da kapattı. Merkez Bankası'nın faiz indirim sinyali sonrasında sabit getiri piyasalarında gözler şimdi bu hafta gerçekleşecek yüklü itfada ve Temmuz enflasyonuna çevrildi.

DIŞ PİYASALARDA SON DURUM
New York Wall Street Borsası'nda haftanın son günü Dow Jones yükselirken, Nasdaq puan yitirdi.
Borsanın temel göstergesi olan Dow Jones, 17 puan artışla 9.171 puana yükselirken, teknoloji endeksi Nasdaq da 5 puan kayıpla 2.978 puana indi.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kaybetti.

Nikkei Endeksi, 4,36 puan (yüzde 0,04) değer kaybederek 10,352.4 puandan kapandı.

Avrupa borsalarını yeni haftanın ilk gününe karışık bir seyirle başlamaları bekleniyor. Yatırımcıların gözleri HSBC ve Barclays'ın mali sonuçlarında olacak.

Analistler FTSE 100'ün 3-4 puan, Dax'ın 15-16 puan artıda, Cac-40'ın ise 1 puan eksi ile 1 puan artı arasında açılmasını bekliyorlar.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler