FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa'da panik; malı satan kaçıyor

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), yoğun satış baskısıyla geriledi.

Açılışta hızlı satışlarla 43200 bölgesine gevşeyen İMKB 100 Endeksi, bir miktar tepki alımı ile karşılaşsa da yeniden 43200 seviyesine gevşedi ve yatay seyir izleyerek ilk seansı 43277.30 puan ile (yüzde 3.35)1499.58 puan ekside tamamladı.

[**ÜCRETSİZ CANLI BORSA İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

İşlem hacmi ise 496.554.078 YTL olarak gerçekleşti.

ABD'de AMBAC ile ilgili haberler, dolar/yen paritesinin seyri, AIG'in rekor zarar açıklaması, Dell'in son çeyrekte karının beklenmedik şekilde düşmüş olması ve UBS'in kayıpların 600 milyara ulaşabileceğini açıklaması ile finans şirketlerinin kredi piyasalarından kaynaklanan kayıplarının devam edeceği endişelerinin artması başta ABD borsaları olmak üzere tüm dünya borsalarına olumsuz yönde yansıdı.

Ayrıca Japonya'nın en büyük üçüncü kredi şirketi olan Takefuji'nin kredi piyasalarındaki kayıplar nedeniyle 291 milyon dolar aktif kaybına uğrayacağını açıklaması ile ilk kez Japonya'da kredi krizinden etkilenen bir kurumun ortaya çıkması Nikkei Endeksi'nin yüzde 4.49 oranında değer kaybetmesine neden oldu.

Yurtdışı piyasalara bağlı seyir izlemeyi sürdüren İMKB, bugün ABD'de TSİ 17:00'de açıklanacak ISM Üretim Endeksi ile gün içinde çıkacak olan motorlu vasıta satışları verisini izliyor.

Bugün Philadelphia FED Başkanı Charles Plosser'ın TSİ 15:00'da ve FED kurulu üyesi Randall S. Kroszner'ın TSİ 21:00'de yapacakları açıklamaları bekleniyor.

Haftanın geri kalan kısmında, Çarşamba günü ADP raporu, fabrika siparişleri ve sanayi dışı ISM endeksi, Perşembe günü zincirli mağaza satışları verisi ve bekleyen ev satışları ile haftanın son günü çıkacak istihdam verisi takip edilecek.

FED Başkanı Ben Bernanke'nin yarın yapacağı konuşma, İngiltere Merkez Bankası (BOE) ile Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) Perşembe günü gelecek faiz kararları ve Perşembe günü ABD'de açıklanacak FED'in Bej Kitabı da önemli bulunuyor.

Yurtiçinde bugün ssaat 17:00'de açıklanacak Şubat ayı enflasyon rakamları takip ediliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler