FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış borsalar inişe geçti

Wall Street'te hisse senetleri Alcoa'nın hayal kırıklığı yaratan 4. çeyrek sonuçları ve Chevron ile EA'dan gelen kar uyarılarının etkisi ile dün değer kaybettiler.

Şirketlerden gelen haberlerin yatırımcı güveni üzerinde baskı yaratmasının etkisi ile yılın ilk 6 iş gününün de artıda kapatarak 1987'den bu yana görülen en iyi yıl başlangıcını yapan S&P 500 Endeksi günü yüzde 0.94 kayıpla 1136.22 puandan tamamladı.

Son 4 yılın en iyi yıl başlangıcını yapan Dow Jones Sanayi Endeksi de yüzde 0.34 kayıpla 10627.26 puandan kapandı.

Dow Jones'daki düşüşte SEC'in Merrill Lynch birleşmesi sırasında zararları yatırımcılara açıklamayarak federal vekalet yasalarını ihlal ettiği gerekçesi ile dava ettiği Bank of America etkili oldu. Bank ofAmerica hisseleri yüzde 3.4 değer kaybetti.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kaybetti.

Nikkei Endeksi, 144,11 puan (yüzde 1,323) değer kaybederek 10,735.03 puandan kapandı.

Avrupa borsalarının dün yaşanan satışların ardından bugün bir miktar toparlanma ile açılmaları bekleniyor. Ancak analistler ham madde fiyatlarındaki düşüşlerin emtialarla ilişkili şirketlerin hisselerinde satış baskısının sürmesine neden olabileceğini belirtiyorlar.

IG Markets analistleri FTSE 100'ün 8, Dax'ın 13 ve Cac-40'ın 12 puan artıda açılacağını tahmin ediyorlar.

Bugün piyasalar Almanya'da açıklanacak GSYH, Avro Bölgesi'nde, İngiltere'de ve İtalya'da açıklanacak sanayi üretimi verilerini izleyecekler.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler