FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar kıpırdamaya başladı, asıl hareket haftaya

Yurtiçi döviz piyasasında hafta genelinde izlenen sakin seyrin ardından gelecek hafta daha canlı bir görünüm sergilenebileceği belirtiliyor.

Dolar kotasyonlarının haftayı 1.5000 seviyelerinde kapatacağı tahmin ediliyor.

Bankalararası piyasada dolar kotasyonları saat 14:30 itibari ile 1.4963-1.5035 civarında bulunuyor.

Bir banka yetkilisi, bu hafta içerisinde Çarşamba gününden itibaren durgunluk yaşandığını belirterek, bunda ABD ve Avrupa piyasalarının kapalı olmasının etkisi olduğunu vurguladı.

Yetkili, işlem hacminin çok zayıf olduğuna işaret etti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İşlem hacmi zayıf olduğu için döviz, bono ve İMKB'de fazla hareket ve volatilite de olmadı. Hareket sadece altında gerçekleşmiş gibi görünüyor. Altın fiyatlarında şu an için bir volatilite görülüyor.

Dolar kotasyonları 1.5100 seviyelerinde açıldı. 1.5000 seviyesinin altına doğru çok hafif bir şekilde gevşeme yaşandı. Ama gün içi hareket ve pozisyon kapama amaçlı işlemler sebebiyle dolar kurunun haftayı 1.5000 YTL seviyelerinde kapatacağını tahmin ediyoruz. İşlem hacmi çok zayıf görünüyor.

Önümüzdeki hafta açıklanabilecek datalar ve gün içi hareketler ile daha canlı bir hafta yaşanacağını düşünüyorum. Bu hafta tatil haftası şeklinde geçti. Canlı olan tek piyasa altın fiyatlarıydı.

Avro/dolar paritesi 1.4000 bölgesinin altına inmiyor. Şu anda avro güçlü ve güçlü desteği var. Çok altına inme olasılığı görünmüyor."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler