FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya borsaları yaraları sarmaya çalışıyor

Avrupa borsalarında endeksler, Tokyo Borsası ve New York Borsası'ndaki yükselişlerin etkisiyle, güne yükseliş trendi içinde başladı.

Avrupa'nın en önemli endeksi konumunda olan FTSE Erofirst 300 Endeksi yüzde 4 artarak 892,49 puana çıktı. Avrupa Borsalarında enerji firmaları BP, Total, Shell'in hisse senetleri yüzde 5,1-6,3 oranlarında artarken, ham petrolün fiyatı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi kısacağı beklentisi ile yaklaşık 3 dolar artarak 73 dolara çıktı.

İtalyan sermayeli UniCredit'in hisseleri yüzde 10, İntesa SanPaolo ve HSBC'nin hisseleri de sırasıyla yüzde 3,2 ve yüzde 2,7 oranında değer kazandı.

Sabah açılışta Almanya'da DAX Endeksi yüzde 4,1, Fransa'da CAC Endeksi yüzde 4,39 değer kazandı.

NEW YORK BORSASI YÜKSELİŞLE KAPANDI

Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 4,68 artarak 8.979,26 puandan, teknoloji endeksi Nasdaq da yüzde 5,49 yükselerek 1.717,71 puandan günü tamamladı.

TOKYO BORSASI'NDA NİKKEİ ENDEKSİ YÜZDE 3,1 ARTTI

Japonya'da dün tarihinin en büyük ikinci kaybına uğrayan Tokyo Borsası'nda Nikkei Endeksi, bugün kapanışta yüzde 3,1 oranında arttı.

Nikkei Endeksi bugün 262,11 puan artarak 8.770,56 puandan günü kapattı.

Nikkei Endeksinin artmasında, Wall Street Borsası'nda Dow Jones Endeksinin, dün kapanışta yüzde 4,7 oranında artması etkili oldu.

Öte yandan Wall Street Borsasının dünkü kapanışta toparlanmasına karşın, Asya Borsalarında endeksler dalgalı bir seyir izledi.

Yeni Zellanda'da borsa günü yükselişle kapatırken Güney Kore, Hong Kong ve Avustralya borsasında endeksler geriledi.

New York Borsası'nda yatırımcıların ekonomik yavaşlama, değerli madde ve petrole olan talebin önemli ölçüde düşeceği endişesi ile ellerindekilerini çıkarmaya başlamasının ardından, altının Aralık ayı vadeli fiyatı bir ara 800 doların altına indikten sonra 804,50 dolardan günü kapattı.

Aynı borsada Batı Teksas türü petrolün Kasım ayı vadeli fiyatı 4,69 dolar gerileyerek 69,85 dolara indi.

Buna karşın Asya'nın en büyük petrol borsası konumunda olan Singapur'da Batı Teksas türü petrolün varil fiyatı 3,03 dolar artarak 72,88 dolara çıktı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler