FİNANS

Faiz sürprizi bozuk havayı düzeltebilecek mi?

Güne Merkez Bankasının sürpriz faiz indirim kararıyla başlıyoruz. TCMB dünkü PPK toplantısında faizleri 1,25 baz puanlık indirimle yüzde 15'e çektiğini açıkladı. Piyasa beklentisi 0,50-0,75 baz puanlık indirim olacağı yönündeydi.

Hafta başından bu yana faiz kararlarının etkisiyle iyimser bir tablo çizen dış piyasalarda dünkü satış baskısı dikkat çekti. Vadeli piyasaların ise satışların devamıyla güne başladığını görmekteyiz. Dışarıdaki olumsuz havanın, içeriye yansımasının agresif faiz indirimi kararının etkisiyle sınırlı olacağını bekliyoruz. Açılış itibariyle yatay seyir öngörmekteyiz. Ancak bu durumda 26,300 desteği önem taşıyor.

Lakin 26,300 desteği aşağı kırılır ise faiz kararının etkisi zayıflayabilir. Bu durumda 25,900 – 25,300 destek seviyelerine yönelim görebiliriz.

26.600 ise güniçi kuvvetli direnç noktası olarak karşımıza çıkıyor. Son dönemde yaşanan iyimser havanın bozulmaması için endeksin 26.300 desteğini aşağı kırmaması lazım.

Kırması durumunda satış baskısı güç kazanacağını beklemekteyim. Trendin sürmesi için ise 26,600 – 26,800 dirençlerinin yukarı kırılması gerekiyor. Bu durumda 27,500 – 28,000 seviyesine doğru yükseliş hareketi sürebilir. Ancak bunun için güçlü haber akışı şart. Dolayısıyla yukarı yönlü hareketlerin satış fırsatı olarak değerlendirilmesini, yeni pozisyon açılımı için ise beklenilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bugün açıklanacak veriler arasında Almanya’da Kasım ayı ÜFE (beklenti aylık yüzde 0.8 azalış ve yıllık yüzde 5.9 artış) İngiltere’de 3. çeyrek iş dünyası yatırımları bulunuyor. Yurt içinde TUİK Kasım ayı Tüketici güvenini, Hazine ise Ekim ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler