FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faiz ve döviz

**Turkish Yatırım Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Tahvil-Bono ve Para Piyasası Yorumu

**

Faiz
Tahvil/bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 9.82 vevalörlü kapanışta yüzde 9.70 olan 11 Mayıs 2011 itfalı gösterge kıymetin ortalama bileşik faizi bugün tezgahüstü piyasada ilkişlemlerde yüzde 9.63-9.59 seviyesinde bulunuyor.

Gösterge faiz dün beklentilerin oldukça altında gelen enflasyon verisi sonrası tezgahüstü piyasada yüzde 9.59 bileşik seviyesine kadar gerilemişti.

Ağustos ayı enflasyon rakamlarının beklentilerin altında kalması Merkez Bankası'nın gecelik faizi yüzde 7'nin dealtına çekebileceği beklentilerini doğurdu. Bu nedenle de bono faizlerinde yüzde 9.50'nin altına doğru bir hareket mümkün gözüküyor.

Bugün İç piyasada Merkez Bankası Ağustos ayı fiyat gelişmeleri raporunu açıklayacak. ABD'de ise Ağustos ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı yakından takip edilecek verilerarasında yer alıyor.

Döviz
Dün ABD borsaları, beklenenin üzerinde gerçekleşen perakende satışların bugün açıklanacak olan ABD resmi işsizlik verisinin öncesinde piyasalardaki endişeyi dağıtmasıyla yükselerek dört günlük düşüşünü sona erdirdi.

Bankalararası piyasanın dünkü spot kapanışında 1.5035/1.5070 lira olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları, bu sabah 1.5040/1.5080 lira seviyesindeydi.

Dolar, yatırımcılar ABD tarım dışı istihdam verisini beklerken, yen karşısında ulaşmış olduğu yedi haftanın en düşük seviyesinin üzerinde yatay seyretti ve Euro'ya karşı da değer kazandı. Bu sabah dolar/Yen 92,61 Euro/dolar 1,4262 seviyesinde bulunuyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler