FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faizler baskı altında

Gelişmekte olan ülke piyasalarında başlayan kur hareketleri, bono piyasasını olumsuz yönde etkilemeye devam etti. Gün içinde yüzde 21,70 bileşikleri gören faizler valörlü işlmelerde 21,60'ın altına geriledi. En çok işlem gören, 13 Ağustos 2008 vadeli gösterge bileşik faizler spot işlemlerde 0,31 puan artarak yüzde 21,66'ya çıkarken, valörlü işlemlerde gelen alımlarla bir miktar gerileyerek 21,57 seviyelerine indi.

Faizin yüzde 21.50 bileşik seviyesini aşarak yüzde 21.50-22.00 arasında yerleştiğini ifade eden bir banka yetkilisi, "bu ay içerisinde ihraç edilecek olan yeni gösterge tahvilin de bu baskıda etkili olduğunu düşünüyoruz. 23 Ocak'ta yapılacak ihalenin vadesi 26 Kasım 2008. Bu ihraç zaten bir baskı uyguluyordu, üstüne gelişmekte olan ülke piyasalarında yaşanan hareketlerde eklenince ters bir döneme girmiş olduk" dedi.

Yeni gösterge kağıt ihraç edilene kadar faizlerdeki oynaklığın kurlardaki harekete paralel olarak devam etmesi beklenen bono piyasasında, 23 Ocak'ta yapılacak Hazine ihalesine kadar faizlerin düşüş yönünde hareket etmeyeceği ancak yukarı hareketlerin de yüzde 23 seviyeleri ile sınırlanacağı tahmin ediliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler