FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faizler yeniden yüzde 16'nın üzerinde

Amerikan Merkez Bankası Başkanı'nın enflasyon endişesini dile getirmesiyle likitide ve faiz artışları endişelerine bağlı olarak yeniden satıcılı bir seyir izleyen ve yüzde 16 seviyelerini aşan bileşik faizler spot işlemlerde yüzde 16,07 seviyesinden kapandı. Gün içinde yüzde 16,29 seviyelerine kadar yükselen bono bileşikleri ise valörlü işlemlerde bir miktar gevşemeyle yüzde 16,25 seviyelerine geriledi.

Bir banka yetkilisi, FED Başkanı Bernanke'nin açıklamaları sonrası Brezilya Reali'nde meydana gelen değer kaybının ardından bugün Türk Lirası'nın da dolar karşısında değer kaybettiğini belirtti.

Döviz piyasası ile birlikte yurtdışı piyasaları takip etmeye devam edecek olan bono piyasasında, Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısı bekleniyor. Toplantıda faiz indirimi kararı çıkması beklenmezken, enflasyon ve piyasalara yönelik verilecek mesajların piyasalar üzerinde etkili olabileceğine dikkat çekiliyor. Yurtdışı piyasalarda olumsuz seyrin sürmesi ve bileşik faizlerde 16,30 seviyesinin aşılmasıyla 16,50 seviyelerinin görülebileği tahmin ediliyor.

Express


En Çok Aranan Haberler