FİNANS

FT: Vergi cezası ifade özgürlüğüne zarar verir

**Financial Times gazetesi uluslararası gözlemcilerin Doğan Yayın’a kesilen cezanın Türkiye’de ifade özgürlüğüne zararı dokunacağı yönünde eleştiride bulunduklarını belirtti.

**

İngiliz Financial Times gazetesinde yayımlanan “Türkiye şirket vergilerinde reforma gidiyor” başlıklı haberde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) Stratejisi ve Eylem Planı hakkındaki açıklamalarına değinildi. Babacan’ın vergi kurallarında “belirsizliğe yer bırakmayan” düzenlemelere gidileceği bunun geniş eylem planının önceliklerinde olacağı açıklamasına yer veren FT, “Babacan, Türkiye’nin en büyük grubunun başındaki Mustafa Koç’un, ülkenin en güçlü medya grubuna kesilen 3.2 milyar dolarlık vergi cezasının vergi kurumunun siyasileştirilmesine yönelik korkuları artırdığı açıklamasından sonra konuştu. Uluslar arası gözlemciler cezayı ifade özgürlüğüne zarar vereceği için eleştirmişlerdi” dedi.

Bakan Babacan’ın “Vergi konusunda, öngörülebilir, gri alanların da mümkün olduğunca yok edildiği, adil bir uygulamanın olduğu bir sistemi Türkiye’de hızla kurmamız lazım” sözlerine yer veren Financial Times, “Ancak Bakan Babacan ‘bu belli bir medya şirketiyle ilgili değildir’ diye uyararak Türkiye’de yazılı ve görsel medyanın yarısından fazlasını kontrol eden Doğan yayın grubuyla ilgili imada bulundu” dedi. (ANKA)

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler