FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük strateji ve hisse önerileri

HALK YATIRIM
Yurt dışı borsalarda gözler Avrupa bankalarının stres testi sonuçlarına çevrildi.

Gün içinde Almanya IFO endeksi ve İngiltere 2. çeyrek GSYİH verisinin beklentilerden iyi gelmesine karşın, stres testi sonuçlarının tedirginliğini üzerinde taşıyan borsalarda zayıf seyir izlendi.

Avrupa kapanışları sonrasında açıklanan test sonuçlarında 91 bankadan sadece 7’sinin testi geçememiş olması ABD piyasalarınca olumlu karşılandı. ABD borsalarında gün sonunda %1’lerin üzerinde değer kazançları görüldü. Sözkonusu gelişmenin olumlu havasının sabahta devam ettiği görülmekte.

Güne bu olumlu havada başlayacak olan İMKB-100 Endeksinde alıcılı açılış öngörmekteyiz. Gün içinde 59.500 – 60.000 bölgesi hedeflenebilir. Endekste zirve seviyesi olan 60.100 – 60.200 bölgesi ana direnç konumunu sürdürecektir. Dolayısıyla bu bölgeye olası yönelimde gelebilecek kar satışlarına karşı temkinli olunmalıdır. Bu bölgenin aşılması ise endekste yukarı yönlü hareketleri güçlendirebilir. Endekste 59.000 ise güçlü destek seviyesini oluşturmaya devam edecektir.

Bugün içeriden kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi; ABD’den Chicago FED ulusal aktivite endeksi ve yeni konut satışları açıklanacak.

ABD’den Alcon, Goodyear ve Motorola bilançoları takip edilecek.

TEKNİK ÖNERİ LİSTESİ

HisseKapanış TLÖnerilen Alış Fiyatı TLÖnerilen Satış Fiyatı TLStop-loss
KCHOL5,65,65,855,5
TCELL8,28,28,78,05
* Tabloda yer alan hisseler, olumlu teknik görünümlerine göre belirlenmiştir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler