FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halka arz kararı olumsuz

Yatırım bankası Merrill Lynch, Halkbank’ta blok satış yerine halka arza gidilmesinin üç olumsuz sonuca yol açacağını öne sürdü.

CNBCE'nin NTVMSNBC'de yer alan haberine göre, Halkbank’ın yüzde 25’inin halka arz yoluyla özelleştirilmesinin ardından kamunun elinde yüzde 75’lik kısım kalacağını belirten banka, yönetimin kamunun elinde olmasının özelleştirmenin etkinliğini azaltacağını savundu.

Merrill Lynch ayrıca halka arzın borsaya aşağı yönlü baskı yapacağı ve Hazine’ye daha az gelir getireceği ve çok fazla yabancı sermaye girişi sağlamayacağını öne sürdü.

Merrill Lynch’in değerlendirmesinde halka arz kararının iki nedene bağlı olabileceği savunuldu. Değerlendirmede "Ya hükümet seçim öncesinde böyle büyük bir özelleştirme yapmak istemiyor ya da Halkbank önemli yatırımcıların ilgisini çekemedi" denildi.

Hükümetin Halkbank’ın yüzde 25’inin halka arz edilmesi yönündeki kararının piyasalarda, aile mücevherinin yabancılara yok pahasına satıldığı eleştirilerini bertaraf etmek için aldığı yönünde bir algılama olduğu kaydedildi.

Express


En Çok Aranan Haberler