FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hissede hareket yaratacak şirket haberleri

- Ayen Enerji, 2009 yılı karından hisse başına net 0,239300 TL kar payının 27 Mayıs 2010 tarihinde dağıtılması teklifini genel kurula sunacağını açıkladı.

- Borova Yapı, otoyol, metro, baraj, demiryolu, liman vb. alt yapı işlerinde ihtisaslaşmış Batı Avrupalı bir inşaat şirketi ile Türkiye ve belirli komşu ülkelerde, "Ortak Girişim" olarak inşaat projeleri üstlenmek üzere, mutabakat zaptı imzaladığını açıkladı.

- Doğan Yayın Holding, Olağan genel kurul toplantısını 11 Mayıs 2010 tarihinde yapacağını açıkladı.

- Ersu, GEM Management (Suisse) SARL ("GEMMS") ile, 20.000.000 Türk Lirası tutarında özsermaye kredisi kullanılması ile ilgili olarak ön protokol imzalanması hususunda görüşmelere başladığını açıkladı. Şirket, söz konusu ön protokol uyarınca, özsermaye kredisinin kullanılmasının karşılığında, GEM Global Yield Fund'ın hisselerine iştirak etmeyi planlıyor.

- Escort Teknoloji, Unica Teknoloji Yönetim Danışmanlık ve Tic. A.Ş. ' nin hisselerinin satınalınması konusunda görüşmelere başlandığını açıkladı.

- Hürriyet Gazetecilik, sermayesi 500.000 TL olarak kurulacak ve faaliyet konusu internet vasıtasıyla çocuklara eğitim hizmeti ve interaktif ürünler sunmak olan Tipeez İnternet Hizmetleri A.Ş.’nin kuruluşuna 149.998 TL ile iştirak edeceğini açıkladı.

- Latek Lojistik halka arzında talep toplama işlemleri yarın başlıyor. Halka arz 20-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Galata Menkul ve Meksa Yatırım eş liderliğinde gerçekleşecek olan halka arzda, fiyat 3.60 lira olarak belirlendi.

- Migros, Migros ve Şok formatlarında franchise mağazalar ile faaliyet gösteren Amaç Gıda Ticaret ve Sanayi A.Ş. ("Amaç"), Ades Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Ades") ve Egeden Gıda Tüketim Malları Ticaret ve Sanayi A.Ş. ("Egeden")'ye ait hisselerin devir alınması için gerekli iznin rekabet kurumundan alındığını açıkladı.

- Serve Kırtasiye, 7.250.000 TL olan çıkarılmış sermayesini %40 (2.900.000 TL) oranında bedelli arttırararak 10.150.000 TL’ye yükseltilmesi için SPK’ya başvuruda bulunduğunu açıkladı.

- T.Tuborg, Olağan genel kurul toplantısını 11 Mayıs 2010 tarihinde yapacağını açıkladı.

- Türk Telekom, Avrupa yatırım bankası (EIB) ile 2 yılı anapara geri ödemesiz toplam 8 yıl vadeli ve yıllık Euribor+%2,5 faiz oranı üzerinden 100 milyon Euro tutarında kredi anlaşması imzaladığını açıkladı.

- Yapıkredi Koray, Celaloğlu Ailesi ile arsa payı karşılığında inşaat yapmak için yapılmış Gayrimenkul Satış Vaadi sözleşmesinin süresi dolduğundan ve söz konusu arsa üzerinde proje geliştirme imkanı kalmadığından imzalanmış olan Arsa Payı Karşılığında İnşaat Sözleşmesi Şerhi'nin kaldırılmasına karar verildiğini açıkladı.

- Y ve Y GYO, SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. tarafından Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 8,27 olarak güncellendiğini açıkladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler